Uncategorized

Sa 9 godina je izgubila lice: Razmišljala je o samoubistvu, a danas joj se svijet divi!

Šalom i njena sestra sa samo devet godina doživjele su nezgodu koja je na njih ostavila posljedice za cijeli život. Međutim, to ih nije spriječilo da budu sretne i uspješne!

Naime, dok su bila djeca, Šalom i njena mlađa sestra odlučile su da se jedan dan sakriju ispod stola u majčinom restoranu u Nigeriji, i tu su zaspale. Kako majka nije znala da djevojčice spavaju ispod, stavila je lonac vrućeg ulja na sto. Neko je slučajno prevrnuo lonac i sve se prolilo po sestrama.

Sve dok nisu otišle u Ameriku borile su se sa posljedicama strašne nesreće. Šalom je danas mejk ap zvijezda koju prate mnogi na njenom jutjub kanalu.

“Sjećam se samo vrištanja i struganja tijela, koža mi je bukvalno padala po podu”, rekla je Bek Šalom koja se sjeća da joj je mama rekla da se onesvijestila u tom trenutku.

Poslije nesreće djevojčicin život drastično se pogoršao.

“Djeca s kojom sam se ranije igrala počela su da me se boje, zvali su me čudovištem. Razmišljala sam o samoubistvu”, priznaje.

Njen život je bio besmislen i težak, mnogo vremena provodila je po bolnicama, stalno je išla na operacije.

Onda je jednog dana pronašla tutorijale za šminkanje i to joj je promijenilo život.

“Sjećam se djevojke koja je imala rak i nije imala uopšte kosu. Razmišljala sam o tome koliko je mlada i hrabra da se tako snima javno, pa sam odlučila da izazovem samu sebe i uradim ono čega sam se najviše bojim. Počela sam da se snimam, objavila sam i fotografiju bez perike, što je za mene bila velika stvar. Bila sam toliko uplašena, a kad sam vidjela da mi ljudi govore kako su ih moje fotografije inspirisale, i ja sam bila motivisana”, rekla je ova hrabra djevojka.