Uncategorized

Ljudi zgoženi scenom iz Splita: Djevojka se pomokrila usred bijela dana na ulici

Splićani se zgrožavaju na sramotne scene koje svakodnevne ispoljavaju u javnost.

Raskalašeni mladi turisti uriniraju, povraćaju, piju, svađaju se… sve usred centra Splita, nekoć grada cara Dioklecijana. Gradske vlasti su pokušale doskočiti takvom ponašanju, stavljajući table s upozorenjima na ulicama. Policajci dijele i kazne šakom i kapom. Žale se turisti po društvenim mrežama da dobivaju kazne od 150 eura za ispijanje alkohola na ulicama. Ipak, ni to nije pomoglo. Jedna djevojka se odlučila pomokriti usred bijela dana na ulici u Radunici. Netko ju je fotografirao i okačio na društvene mreže. Krenula je lavina komentara.


– Sramota! – redom su pisali domaćini.

– Jel’ se i kod kuće ovako ponaša?! – upisao se s pravom jedan komentator.

Podsjetimo, na tabli s upozorenjima se napominje da je konzumiranje alkohola u javnosti zabranjeno, da se u bikinijima i bez majice može biti samo na plaži, da paze da ne budu preglasni te da za nuždu koriste toalet, a ne gradske zidove. Posjetitelje se također upozorava na kazne u visini do 300 eura.

S 300 eura kažnjava se konzumiranje alkohola na površini javne namjene, vršenje nužde na površinama javne namjene, spavanje u parkovima na travnjacima, trgovima i na drugim površinama javne namjene, konzumacija hrane ili pića na površini javne namjene i zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena.