Magazin

Zovu je Božji dar: Mnogi su zaboravili čudotvorne moći ove biljke, samo 1 kašičica dnevno preporodit će cijelo tijelo

Biljka Rusa ili Marijina trava je veoma cijenjena i poštovana, danas, međutim, mnogo manje zato što je farmaceutska industrija „protjerala“ sve vrijedne ljekovite biljke.

Lijek je za mnoge bolesti i probleme sa kojima se ljudi suočavaju svakodnevno.

Ova biljka raste na tarabama, potpornim zidovima, obroncima šuma. Može se pronaći i tokom zimskog perioda, a iz njenog korena i stabljike, kada se ubere, teče narandžast sok, prenosi portal Opanak.

Njena moć i ljekovitost je u tome što može da stvara crvena krvna zrnca, čisti jetru i žuč, dobra je za hemoroide, a ako imate zujanje u ušima a ne znate mu uzrok onda je ona pravi lijek za vas.

Foto: Wikipedia

Otklanja kurje oči i bradavice i spriječava maljavost ruku, lica i nogu kod žena. Ako bolujete od cista na jajnicima i mioma na materici ova biljka delotvorno utiče na njih.

Za upotrebu se koristi cijela biljka, svježa ili osušena. Može da se koristi i za spoljašnje, a i za unutrašnje potrebe, u zavisnosti koje oboljenje treba da se liječi.

Jedna ravna kašičica osušene Ruse trave staviti u 1/4 litre vrele vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procijediti pa popiti u laganim gutljajima. Čaj se može koristiti i za spoljašnju primjenu kod promjena na koži tipa lišajeva.

U zavisnosti od oboljenja čaj piti najduže 14 dana, 1–2 šolje dnevno.

Dodatna napomena: Prije nego što počnete da konzumirate ovu biljku obavezno se posavjetujte sa svojim ljekarom!