Magazin

Da li je previše voditi ljubav svaki dan? Evo šta kažu stručnjaci, iznenadit ćete se sigurno

Osjećate se**ualni nagon u vezi vrlo često, i sa partnerom vodite ljubav baš svaki dan, ali niste sigurni da li je to normalno? Pitate se može li to na bilo koji način biti loše za vaše reproduktivno zdravlje ili vaše mentalno zdravlje?

Stručnjaci za se** otkrili su za PureWOW kako se** svaki dan utječe na zdravlje.

Uopšteno, sasvim je u redu se**ati se svaki dan. Zapravo, Kim Anami, holistički trener se**a i odnosa, vjeruje da veća količina prave vrste se**a može biti jedan od najdubljih alata za lični rast koji postoji.

Dakle, koja je „prava vrsta“ se**a?

„Ako je se** svaki dan prijatan i ne uzrokuje nikakvu fizičku neprijatnost, potpuno je u redu“, kaže Laki Sekon, stručnjak za plodnost i sertifikovani ginekološki ljekar iz Njujorka. Da bi bio zdrav, mora biti sporazuman, što znači da su obje strane voljne i sposobne da pristaju na se** koji je u isto vrijeme i bezbjedan.

Foto: Unsplash

Ali, da li je normalno voditi ljubav svaki dan?

„To je ono što je važno u vezi. Ako oba partnera žele da imaju se** svaki dan, to je sjajno. Ali ako oba partnera žele da imaju se** jednom mjesečno i to je u redu, sve dok je to ono što oba partnera žele“, kaže stručnjak. Drugim riječima, nema normalnog. Ne postoji određena učestalost ili količina se**a koja se smatra normalnom. Međutim, kada je neko obuzet mislima o se**u do tačke kada to narušava druge aspekte njihova života, to bi se smatralo patološkim ili abnormalnim, piše Krastarica.