Novosti

Život je previše kratak: 8 stvari zbog kojih se jake i nezavisne žene ne izvinjavaju

Život je previše kratak da biste se stalno izvinjavale i ispunjavale želje drugih, zar ne?

Reći “Žao mi je” najboljoj prijateljici koju je ostavio dečko je sasvim prikladno i na mjestu, ali izvinjavati se konobaru zato što ga uznemiravaš i tražiš svoju narudžbinu je potpuno nepotrebno i nedozvoljeno.

Djevojke, vrijeme je da okrenete novi list i prestanete da u velikim količinama koristite riječ “Izvini…”.

Prema studiji objavljenoj u “Journal of Psychology Science”, žene imaju naviku da se vrlo često izvinjavaju za svakodnevne stvari i situacije.

Za mnoge dame izvinajvanje je neophodno jer je to pokazatelj da su učtive i kulturne i nekako je prirodno povezeno više sa nježnom ženskom nego sa muškom prirodom.

Dame, vrijeme je da počnete da živite “nepristojno” jer smo upoznali vašu kulturnu stranu. Pogledajte stvari zbog kojih se jedna samopouzdana dama nikada neće pravdati i izvinjavati…

Zbog svog ljubavnog statusa

Biti sama (i savršena) nije zločin i grijeh i zato nikada se ne treba izvinjavati i pravdati se zašto je to tako. Ukoliko je vama odlično i uživate u svakom trenutku svog SINGL statusa nema potrebe da bilo kome objašnjavate zbog čega ne želite nekog u svom životu.

Zbog toga što ne želite da se udate ili imate djecu (još uvijek)

Da li vas roditelji požuruju i govore da je vrijeme da postaneš majke jer su oni u vašim godinama već uveliko zaplovili u bračne i roditeljske vode?

Blago njima, ali samo je vaša stvar kada želite i da li želite da se ostvarite kao majke i nema potrebe da se nekom pravdate i izvinjavate zbog odluke!

Zapamtite: Život nije šablon i ne moramo svi živjeti na isti način. Ukoliko je vaša sreća u putovanjima, poslu, životinjama, avanturama to i radite, jer život je samo jedan i kratak da biste trošili da tuđe želje i zamisli.

Zbog načina kako vaspitavate decu (ili ćete vaspitavati)

Razbacene stvari, 2 djeteta i pas u kući? I slušate kritike komšinice ili mame kako to tako ne smije? Ukoliko vas to čini srećnom i nikom od ukućana ne škodi, nema potrebe za pravdanjem. Svi radimo i živimo najbolje što možemo i umijemo…I samo je naša stvar kako to radimo!

Zbog toga kakav je vaš sekusalni život

Da li ste možda čuli da najsrećniji parovi imaju seks minimum 2 puta nedjeljno? Da li mislite da ako su vaše seksi navike manje ukazuje da nešto nije u redu u tom odnosu? Ukoliko je odgovor na oba pitanja DA i razmišljate da slažete ili da se opravdate prijateljici što vaš sekualni život nije uzbudljiv vi definitifno ne spadate u grupu samopouzdanih žena.

Šta se dešava, na koji način, koliko često između čaršava je samo vaša stvar i nikome ne treba da se pravdate ili lažete..

Zbog svog (ne)uspjeha

Nemate brdo diploma, završenih kurseva, ne znate više od jednog stranog jezika, ali imate potrebu da se nekom pravdate zbog svog (ne)uspjeha? To je već problem, a ne stepen postignutih uspjeha i diploma u životu.

Nikada nemojte da se mjerite sa tuđim uspjehom niti da budete nezadovoljne zbog svog. Iako možda zarađujete manje od svoje najbolje drugarice, to ne znači da je ona uspješnija i srećnija.

Zbog svojih bjuti navika

Više od sat vremena provodite šminkajući se? Ne smijete na ulicu bez pudera ili korektora? To je sasvim ok, nije grijeh, a ni zločin. Zato nema potrebe nekom da se pravdate i izvinjavate. Vaše bjuti rutine su samo vaše, a svi znamo da nam je nekad potrebna mala pomć kozmetičkih proizvoda kako bi se osjećali bolje i samopouzdanije.

Zbog svojih modnih izbora

Jedno istraživanje je pokazalo da ono šta nosimo utiče na to kako se osjećamo iznutra. Tako da samo možemo da zaključimo: Ako se u svojoj garderobi osjećate sjajno i samopouzdano, nikome se nemojte pravdati što to možda nije najmodernija i najskuplja garderoba!

Zbog svog tijela

Drage naše, ukoliko imate osobu koja obožava sve vaše obline, a pritom i vi se ne opterećuje previše oko njih, zašto bi imale potrebu da nekom objašnjavate bilo šta vezano za vaše tijelo. Ostavite sve zgodnice i drugarice opsjednute fitnesom da uživaju u svojim vježbama, a vi uživajte u svom tijelu. Naravno, da je vježba i te kako poželjna, ali ukoliko nemate želju da posjećujete fitnes centre i tetretane, ne morate, to nije grijeh, a ni povod za pravdanje.

Izvor: zenski

Leave a Reply