Magazin

Vodila je ljubav svako veče mjesec dana i preokrenula svoj život: Evo šta se desilo njenom tijelu

Svi znamo da je se** dobar za naše tijelo, ali najvažnija stvar koju treba zapamtiti je da vodite ljubav onoliko često koliko želite.

Međutim, ako vodite ljubav svaki dan, to može veoma povoljno da se odrazi na vaše tijelo. Ova izjava se ne odnosi samo na penetraciju, već i na svaku se**ualnu aktivnost zbog koje se u tom trenutku osjećate prijatno.

Evo kakve sve promjene vaše tijelo može da iskusi nakon mjesec dana svakodnevne aktivnosti:

1. Pomaže nam da bolje spavamo

Prijatan seks podstiče naše tijelo da oslobađa hormone sreće, oksitocin i endorfine. Podstiču lepršanje, intimna osjećanja i želju za više se**a. Ako to radite često i više puta, spolni hormoni će vam pomoći da bolje spavate, a ne treba da opisujemo prednosti kvalitetnog sna.

2. Smanjuje stres

Za podsticanje dobrog raspoloženja zaslužni su hormoni koje smo pomenuli. Ako ste pod stresom, vjerovatno vam je teško da se opustite. Međutim, ako odlučite da se oslobodite stresa na ovaj način, osjetit ćete značajno olakšanje. Svakodnevne aktivnosti ispod čaršava mogu da vam pomognu da se lakše nosite sa svakodnevnim stresom. Se** izaziva pozitivna osjećanja, a neke studije tvrde da se ovaj osjećaj može produžiti i nekoliko dana.

3. Poboljšava koncentraciju

Redovne aktivnosti u krevetu pomažu ženama da poboljšaju memoriju, a za to je zaslužan pomenuti koktel hormona koji se oslobađaju tokom se**a. Se** takođe aktivira hipokampus, područje mozga u obliku potkovice koje igra važnu ulogu u prenošenju informacija iz kratkoročne u dugoročnu memoriju.

4. Poboljšava se**ualnu funkciju

Ponavljanje je osnov znanja, a to važi i za ove aktivnosti. Što češće vodimo ljubav, to je osjećaj intenzivniji, a org***mi su eksplozivniji. Takođe, osobe koje imaju nizak libido mogu lako da reše ovaj problem češćim se**ualnim odnosima.

5. Pomaže kod menstrualnih bolova

Iako neke žene ne mogu da zamisle da imaju se** tokom menstruacije, to je jedan od najstarijih i najefikasnijih metoda za ublažavanje menstrualnih bolova. Or***am je najbolji lijek protiv bolnog stomaka, a svakodnevno se**ualno uzbuđenje oslobađa hormone koji pomažu kod bolova i mogu smanjiti trajanje menstruacije.