Ljubav

Samo ove četiri stvari potrebne su za najbolji vrhunac ikada: Iznenadićete se

Odličan se*s ne događa se kao u filmovima, gde se dva partnera pronađu s istim željama i voljom za eksperimentisanje, već je za to nužna otvorena i iskrena komunikacija. Direktan razgovor o sek*u za mnoge parove može biti pravi izazov, bilo zbog stide i nelagodnosti ili iz straha da ne povrede partnera.

1. Komunikacija je nužna

Ne treba očekivati da nam partner čita misli, već treba otvoreno reći šta nam u se*su odgovara, a šta bismo voleli drugačije kako bi nam druga strana mogla bolje udovoljiti, savetuju stručnjaci. Ističu da je važno biti konkretan, a umesto kritikovanja, jednostavno recite gde vam i kojim intenzitetom odgovara da vas se dodiruje. Takođe, možete uzeti ruku partnera i neverbalnom komunikacijom sami pokazati šta želite.

Takođe, ne treba niti pretpostavljati da znate šta vašem partneru najbolje odgovara, već ga otvoreno pitajte godi li mu nešto. Razgovor o se?sualnim željama može biti sjajan način pojačavanja sek*ualne hemije, jer tako otvarate nova područja u kojima možete biti prisni i ekskluzivni, prenosi 24sata.hr.

2. Ne zaboravite predigru

Ponekad je se*s na brzinu idealan, ali ipak u svakodnevnom životu nemojte zaboraviti predigru, jer nemaju svi ljudi jednaku brzinu „se?*sualnog zagrevanja“.

Potrudite se da svaka predigra ne bude identična, jer će tako postati predvidiva i manje uzbudljiva, a s predigrom možete početi i satima pre susreta, na primer vrućim porukama, slanjem fotografija na Viber/WhatsApp ili pozivom. Iznenadite partnera nekim novim potezom ili idejom gde želite da vodite ljubav, zagrejte atmosferu senzualnom masažom ili ga naprosto zaskočite u trenutku u kojemu to najmanje očekuje.

3. Što raznovrsnije, to bolje

Ako je se*s glavno jelo, raznovrsnost je njegov nužan začin, složni su sek*ualni terapeuti. Podstaknite partnera na isprobavanje novih poza, naoružajte se literaturom poput Kama Sutre, krenite u kupovinu se?*s-igrački ili kostima za zavođenje.

Možete na papirić napisati neke se*sualne fantazije i svake nedelje izvlačiti jedan sa zadatim scenarijem. Važno je igrati se i se*ks shvatiti kao dobru zabavu, kažu stručnjaci.

4. Praksom do savršenstva

Vežba je ultimativni način za usklađivanje među partnerima i razlog zbog kojeg je se*ks u dugim vezama bolji nego onaj kod kraćeg poznanstva. Najbrže uče oni koji su voljni da isprobaju nove stvari, nisu osetljivi i samokritični kod predloga partnera i sek*s ne doživljavaju kao tabu temu.

Imate li sek*ualnih problema, bez predrasuda se obratite se*?sualnom terapeutu koji može pomoći i više nego mislite i ne pretpostavljajte da će se stvari „rešiti same od sebe“.