Ljubav

Ovo je prava istina zašto žene glasno stenju tokom odnosa, neki će se šokirati

U filmovima će žena koja je na vrhuncu najčešće zabaciti glavu unazad i stenjati, a kad se približi orgazmu počeće glasno da stenje.

Ima li to stenjanje uvek veze s tim koliko je se*s dobar? Prema istraživanju o se*sualnom ponašanju koje je sproveo tim naučnika sa Univerziteta Lancashire – nema.

Autori tog istraživanja su došli do zaključka da je glasno stenjanje, ustvari glasanje koje žene uglavnom upotrebljavaju da više uzbude partnera i podstaknu mu orgazam što potvrđuje i većina istraživanja na tu temu, prenose mediji.

U njemu su naučnici pitali žene sarosti od 18 do 48 godina za detalje o njihovom glasanju tokom se*sualnog odnosa. Otkrili su da većina žena za vreme se*sa stenju, ali ne nužno dok doživljavaju orgazam. Umesto toga, 66 odsto priznalo je kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 odsto žena to čini da se osećaju više se*s i samopouzdanije.

– Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i istovremeno s orgazmom muškarca – zaključili su naučnici. Osim toga, dodaju da žene ubacuju glasno zadovoljstvo da bi smanjile ‘dosadu’ u krevetu.

Stenju li žene samo zbog i za muškarce?

– Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, ali bombardovani smo kroz medije idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim se*som – rekla je naučnica Kristen Mark sa Univerziteta Indiana i objasnila:

– Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očigledno nije uvek tako . Zato bi trebale ‘koristiti’ stenjanje i glasne uzvike samo kad je nešto dobro, a ne kad želite prikriti ono što nije da on pre završi.