Zdravlje

Ove neugodne mirise tijela ne smijete zanemarivati, neki mogu upozoriti i na rak

Čudni mirisi tijela mogu biti znak potencijalnih zdravstvenih problema, a ljekari tvrde da mogu biti znak i karcinoma.

Postoje neugodni mirisi tijela koji ne prolaze i mogu signalizirati ozbiljan zdravstveni problem.

Neugodan miris znoja

Ne možete se riješiti neugodnog mirisa znoja čak ni nakon tuširanja to može biti znak nedostatka magnezija.

“Magnezij je mineral koji pomaže u čišćenju naših unutarnjih organa, a i kod rješavanja neugodnog mirisa tijela”, kaže kardiolog Robert Segal.

Kada konzumiramo previše kofeina, šećera ili prerađene hrane, to značajno može smanjiti razinu magnezija. Ako svejedno ne mirišemo tako svježe i imamo druge simptome kao što su grčevi mišića, trzanje ili obamrlost i trnci, stručnjaci preporučuju da bi bilo dobro provjeriti razinu magnezija u organizmu.

Preintenzivan miris tijela

Ako imate probavni poremećaj kao što je Crohnova bolest ili ulcerozni kolitis, mogli biste također imati ozbiljni nedostatak cinka, kažu liječnici.

Doktor Segel ističe da cink pomaže našem tijelu upravljati otpadom i toksinima, a kada je prisutan probavni poremećaj, tijelo možda neće apsorbirati mineral kako bi trebalo. Samim time, nedostatak cinka može rezultirati intenzivnim mirisom tijela, a naročito neugodnim zadahom.

Zadah koji smrdi na trhula jaja

Ukoliko neugodan zadah ne možete riješiti ni pranjem zuba vjerovatno imate zdravstveni problem.

Ako pravilna zubna higijena i dalje ne može ukloniti neugodan zadah koji podsjeća na trula jaja iz vaših usta, dr. Segal upozorava da bi mogla biti riječ o bakterijskoj infekciji.

Možda će vas zanimati:
Jedan tihi simptom raka možete uočiti prilikom nanošenja dezodoransa

Naime, za neugodan zadah je kriva bakterija pod nazivom H. pylori koja se može nastaniti u našem probavnom sistemu. Kod jednih ljudi ne uzrokuje nikakve primjetne simptome, dok kod drugih može dovesti do GERB-a, celijakije, čira na želucu, pa čak i raka želuca.

Neugodan miris iz uha

Neugodan miris vašeg tijela može poticati i iz uha, iako ne toliko česta pojava.

“Ako imate jako smrdljiv i neugodan miris u ušima, najvjerojatnije patite od neke vrste infekcije, a to je ono što dovodi do spomenute oštre arome. Još jedan primjer ovoga je kada imate urasle dlačice ili lojnu cistu, a kada ta iritacija ili infekcija pukne, nusprodukt iznutra je gotovo uvijek iznimno neugodnog mirisa”, dodaje, prenosi Klix.ba