Magazin

ODMAH PROVJERITE, ČETIRI ZNAKA kojima vam tijelo poručuje da patite od NEDOSTATKA INTIMNIH ODNOSA

Postoji nekoliko znakova koje mogu da ukažu da su tijelu potrebni intimni odnosi, ili da osoba nije imala odnose neko vrijeme.

Obično se nedostatak intimnih odnosa prije “vidi” odnosno osjeti kod nježnijeg spola, ali to može biti izraženo i kod muškaraca.

– Znaci koji mogu da ukažu da su vašem tijelu potrebni intimni odnosi su: neraspoloženje, slab imunitet, nesanica i čest stres – piše Bojana Trifunović na TikTok-u, prenosi SrbijaDanas.

Neraspoloženje

Često kada se osoba žali da joj nije dobro, a da ni sama ne zna zbog čega je to tako, obično je razlog intimni odnos. Šansa da se osoba razboli jer nije imala intimne odnose duže vrijeme, takođe postoji. Ne zato što nedostatak intimnih odnosa izaziva “bolest”, već nekada nedostatak sna zbog neraspoloženja može da utiče na imunološki sistem.

Slab imunitet

Neki vjeruju da nedostatak intimnih odnosa utiče na slabljenje imuniteta. Intimnim činom i poljupcima razmjenjuju se bakterije, a manjak istih, znači i manje izlaganje bakterijama. Što manje imate intimne odnose, vaš imunitet će biti slabiji.

Foto: Unsplash

Nesanica

Poznato je da svi veoma brzo “padnu u krevet” nakon intimnog odnosa. Sve je u vezi sa oksitocinom – hormonom koji se proizvodi tokom org**ma, a ima snažno umirujuće dejstvo.

Čest stres

Dokazano je da intimni odnos utiče na smanjenje stresa, odnosno da oslobađa od stresa. Oksitocin, obično poznat kao hormon ‘ljubavi’ ili ‘maženja’, može da smanji stres.