Magazin

KOJI JE TVOJ IZBOR? Žene su otkrile idealan tip MUŠKOG TIJELA, mnogi su iznenađeni

Istraživači su za potrebe studije pitali muškarce i žene u ranim 20-tim godinama, a sve studente univerziteta Okahoma i Griffit iz Australije kako bi ocijenili izgled muškaraca ocjenom od 1 do 7.

Studentima su pokazane fotografije 200 muškaraca bez majice, a prikazana su samo tijela, bez lica. Svi su muškarci s fotografija takođe bili polaznici fakulteta. 60 je muškaraca stalno pohađalo teretanu, a 130 redovne školske treninge, kako prenosi Washingtonpost.com.

Svih 160 ispitanica je izjavilo kako im se više sviđaju “isklesana” tijela muškaraca koji redovno posjećuju teretanu, stoji u studiji naziva Proceedings of the Royal Society B.

Autor studije Aaron Lukaszewski je izjavio ono što smo u principu svi znali.

– Naravno da žene jake muškarce smatraju najprivlačnijima, za to nam ustvari nije trebala nauka – te dodao kako ni jedna žena ne voli “slabije” muškarce.

Autori studije smatraju kako su oduvijek jaka tela povezivana sa zdravljem i mogućnosti muškarca da preživi i brine se o sebi. U modernim vremenima se to može prevesti kao uspjeh na poslu i pokazatelj da se muškarac može brinuti, tj. zaštiti porodicu.

Dodaju kako se ovi rezultati ne moraju odnositi na sve žene jer se ispitivanje sprovodilo samo među studentima, a rezultati bi vjerovatno varirali da se istraživanje provodilo na različitim krajevima svijeta.