Magazin

Nije imala novca da kćerki obezbjedi VJENČANICU: Odlučila se na potez koji je mnoge RASPLAKAO

Debora Fernandez Kastrioto (52), majka sa niskim primanjima, odlučila je da proda sopstvenu odjeću na ulici kako bi kupila vjenčanicu kćerki Taliti Kastrioto Batisti Simoeš (25), prenosi Sou Petropolis.

Počela je prošlog septembra i nekoliko mjeseci je i po suncu i po kiši stajala pored svog automobila i izlagala odjeću za prodaju na ulicama brazilskog grada Nogeira.

Bez obzira na sve muke, uspjela je u namjeri da otplati vjenčanicu, a njena kćerka udala se prošlog vikenda za svog izabranika.

Debora i njena kćerka Talita bile su razdvojene kada je djevojčica imala osam godina, a kada su igrom slučaja ponovo spojene, od tada su nerazdvojne.

Zajedno su obavljale poslove kako bi se prehranile i imale za osnovne životne potrebštine, a Deborin san bio je da joj se kćerka uda kako dolikuje u vjenčanici.

– Zbog finansijske situacije nisam uspjela da kupim vjenčanicu, pa mi je sinula ideja da napravim “pokretni bazar”. Pitala sam prijatelje za donaciju iznošene odjeće, a dobila sam toliko da nisam znala gdje da je stavim. San svake majke je da vidi kćerku u vjenčanici. Kada sam je vidjela u bijelom pred oltarom, bila sam ispunjena i sretna. Otplatila sam vjenčanicu na 12 rata, a moja zahvalnost ide kompijama i ostalim stanovnicima mog grada koji su mi pomogli da ostvarim svoj san – rekla je Debora, koja je svojom pričom rasplakala mnoge ljude u Nogeiri, a i širom Brazila.

Ona je takođe učestvovala u organizaciji proslave, a njena kćerka istakla je da će joj vječno biti zahvalna.

– Sretna sam jer je to bio divan gest moje majke kojoj sam vječno zahvalna. Ona je sanjala ovaj dan zajedno sa mnom. Kupcima je rekla da odjeću prodaje kako bi obezbjedila novac za moju vjenčanicu. Zajedno smo živjele ovaj san i taj postupak pronalaženja vjenčanice za mene je možda i bolji i emocionalniji od samog čina vjenčanja – kazala je kćerka Talita, piše “Objektiv

Debora Fernandez Kastrioto – Screenshot

Debora Fernandez Kastrioto – Screenshot
“.