Magazin

Zašto su djeca rođena u junu posebna? Šest razloga zbog kojih su ljetni mališani drugačiji od drugih

Bilo da vam je termin početkom ili krajem juna, nezavisno da li vam je djete u horoskopu Blizanac ili Rak, imaće neke posebne osobine.

Oni su radoznalci, koji mogu da se bave sa po nekoliko stvari istovremeno i čija pažnja je rasuta na 100 strana, ali informacije upijaju kao sunđer i imaju brojne talente od malih nogu.

Oni pokazuju afinitete prema sportu, muzici, stranim jezicima, ali i svakoj vrsti istraživanja.

pixabay.com/

Zbog takvih njihovih osobina, kako tvrdi istraživanje koje je sproveo britanski sajt Motherly, junska djeca rođena su po mnogo čemu posebna.

1. Imaju velike šanse da dobiju Nobelovu nagradu

Statistički gledano, najviše dobitnika Nobelove nagrade rođendan slavi upravo u junu.

2. “Noćne ptice”

Istraživanje objavljeno u časopisu Sleep otkrilo je da osobe rođene u proljeće i ljeto idu kasnije na spavanje nego one rođene u jesen i zimu. Junska djeca u većini slučajeva su prave “noćne ptice”.

3. Mali pozitivci

Optimistično raspoloženje češće vlada među osobama rođenim u proljeće i ljeto. Vragolasti i nemirnog duha, ova deca su za većinu roditelja zahtevna, jer ih je nekada teško ispratiti u svim njihovim aktivnostima.

4. Skloni su brzim promjenama raspoloženja

Projmenljivo raspoloženje je još jedna karakteristika koja se češće javlja kod junskih beba, nego kod beba rođenih u drugim mjesecima godine.

5. Tragaju za uzbuđenjima, ali se ne izlažu riziku

Studije o tome kako godišnje doba utiču na nivo dopamina, pokazala je da su najniži nivoi zabilježeni kod osoba rođenih u maju i junu, što znači da će se vaše dete manje izlagati rizicima u životu.

Ali se ne može reći da ne vole uzbuđenja.

Ako ćete da privučete pažnju vašem mališanu rođenom u junu, okupirajte mu misli raznim mozgalicama i pitalicama.

6. Vjerovatno će biti visoki

Istraživači sa Kembridža zaključili su da djeca rođena u ljetnjim mjesecima rastu više od onih rođenih u hladnijem periodu godine.