Mozgalice

Koju životinju ste prvo vidjeli na slici, zebru ili lava? Odgovor otkriva kakva ste osoba, i to bez greške

Donosimo vam jednostavan test sa optičkom iluzijom koji otkriva da li ste ekstrovertna ili introvertna osoba.

Ekstrovertne i introvertne osobe su dva modela ponašanja koja je definisao Karl Gustav Jung, čuveni švajcarski psihijatar. Introvertna ličnost ukazuje na osobu koja je okrenuta ka unutrašnjem, povučenu ličnost koja teško stupa prva u razgovor sa ljudima, najčešće je stidiljiva i neupadljiva u društvu. Ove osobe vole da provode vreme same, a imaju i vrlo uzak krug prijatelja i poznanika. Mogu biti skloni maštanju, snovima i iluziji, često imaju shvatanja koja su nerealna okruženju.

Ekstrovertna ličnost je otvorena, lako ostvaruje komunikaciju čak i sa nepoznatim ljudima, voli društvo i zajedničke aktivnosti. Ovakvom tipu ličnosti prijaju buka, dinamika, uživaju da budu u centru pažnje, organizuju okupljanja i otvoreni su za nova poznanstva.

Ovaj test ličnosti može pomoći da bliže otkrijete da li ste ekstrovertni ili introvertni.

Potrebno je da pogledate sliku i bez razmišljanja odgovorite koju ste životinju prvo primetili.

Ako ste prvo primetili zebru…

Volite razgovore i veoma se prijatno osećate u velikom društvu. Liberalni ste, stojite na zemlji i volite da se šalite, ali ne podnosite misao da vas neko iskorišćava ili potcenjuje. Ponekad ste divlji, a ta strana ide pod ruku s dečjim delom vaše ličnosti – zbog čega drugima možete delovati neozbiljno. Vrlo ste maštoviti i opušteni u intimnim odnosima.

Ako ste ugledali lava…

Volite da provodite kvalitetno vreme sami ili u društvu partnera, uz omiljeno piće i serije. Niko bolje od vas neće saslušati prijateljicu koja ima krizu u vezi ili brakua. Drugima delujete sramežljivo, a to je zato što ne preferirate centar pažnje, već radije delujete „iz senke“. Ljudi se često iznenade kad otkriju s koliko talenata raspolažete.