Magazin

Ko je razbio vazu? Vaš odgovor otkriva mnogo o vašoj ličnosti

Da li ste se ikada zapitali zašto su 2 osobe sa različitim ličnostima bliski prijatelji i zašto su dva čovjeka s sličnim ličnim stavovima neprijatelji? Ovaj test odgovara ovakvim pitanjima.

Napravili smo test za vas. Sve što treba da uradite je da odgovorite na jednostavno pitanje nakon što ste pogledali ovu sliku: Ko je razbio vazu? Na slici nema tragova ili definitivnih elemenata koji bi vam mogli otkriti odgovor.

Imajte na umu da nema tačnog odgovora. Ipak, morate da izaberete jedan, pa ćemo vam reći šta govori o vašoj ličnosti.

Svako donosi odluke u svom životu – ponekad naprave grešku, a ponekad nisu. U svakom slučaju, tragovi, pretpostavke i intuicija su ključni za donošenje odluka. Za nekoliko trenutaka, ovi faktori će utvrditi sposobnost vaše presude i vaše odluke. Prema psihologiji, svaka odluka odražava uticaj vašu ličnost.

Dijete A

Dijete A izgleda najočigledniji izbor. Ostali gledaju u njega. Međutim, on bi mogao biti onaj na koga se “svali” krivica svaki put. Možda je to tipičan žrtveni jarac grupe da svako pokazuje svoje prste u njega kada god ima nedostatak dokaza.

Možda je on zapravo najkorisniji i često preuzima krivicu za nekog drugog.

Takođe je moguće da je dijete na slici ilustrovano tako da nas uvjeri da je on krivac, ali u stvarnosti on nije. Ali u svakom slučaju kao što smo ranije rekli, tu nema jednog tačnog odgovora.

Na osnovu vašeg izbora, čini se da dugo gledate detalje. Vrlo ste pažljivi sa svim u okolini. Ako izaberete drugu opciju, nastavite sa čitanjem.

Dijete B

Sljedeća opcija je djevojčica B. Izgleda kao najstarija od sve djece i vjerovatno vodi računa o svojim mališanima i sestrama kada je njihova mama zauzeta. Ona gleda na dječaka A na način koji uvjerava da je on krivac.

Moguće je da je ovo njen osvajački osmijeh nakon što ga je uspešno učinila žrtvenom. Sa druge strane, postoje ljudi koji misle da gleda dječaka sa utješnim i razumljivim pogledom, osmijehom da pokazuje svoju naklonost bez sudjenja.

Ako ste izabrali ovu opciju, vi ste vrlo savjesni. Vjerujete u razumijevanju osobe prije nego što ih osudite i tražite pravdu, ali ne uspijevate da olakšate nekome ko je u potrazi za ljubavlju.

Vi niste tip osobe koja ostavlja svoje prijatelje u nevolji. Razumijete čovjekov problem, što vam daje logičko razmišljanje i rješavanje problema zdravim razumom.

Dijete C

Dijete C je najcjenjenije od svih njih. Ima tajni jezik tijela: pogledajte kako drži ruke u džepovima kao da pokušava sakriti svoje emocije. Izgleda kao da misli: “Huh! Samo je on dovoljno glup da to uradi. ”

Ono što dijete C zapravo razmišlja je: “Da! Uradio sam to, ali sada ću se izvući, pošto vas svi krive. ”
Da li ste izabrali dijete C? Nastavite čitati kako biste saznali šta ovo otkriva o vašoj ličnosti.

Ako ste izabrali dijete C i mislite da skriva svoje emocije pošto ga okolnosti favorizuju, onda posjedujete ličnost lidera. Možete prepoznati probleme koje izazivaju ljudi, a ne okolnosti.

Zato ste uvijek pažljivi sa ljudima oko vas, iako ih često ne pokazujete. Vjerujete u vodstvo i zbog toga imate svoja jedinstvena mišljenja na skoro svaku temu.

Sada je jedini mogući krivac posljednji i eventualno najmlađi u porodici. Da li ste izabrali dijete D za osobu koja je slomila vazu?

Dijete D

Dijete D se približava svojoj mami dok zgrabi njenu bočicu koja nam pokazuje da se najvjerovatnije plaši slomljene vaze i posljedice koje će doći ako bude krivac. Ona je jedina osim svoje majke koja gleda u vazu.

Svi ostali gledaju na druga mjesta. Mala kćerka se krije blizu svoje majke (dželata), pokušavajući da izbjegne bijes i kaznu.

Sa psihološke tačke gledišta, odabir djeteta D dokazuje da ste odgovorna i pouzdana osoba. To je jedna od osobina koja vas čini uspješnim u svemu što radite u životu. Svakog dana trudite se da budete bolja osoba držeći svoje greške i nedostatke u vašem umu. Vi lako vjerujete drugima i zato ste veoma osjetljivi.