MagazinNovosti

KO BI REKAO: Muškarce kod žena najviše privlači jedno, a to nisu velike grudi!

Profesor biologije David Bejnbridž smatra da muškarce kod žena najviše privlači mozak, budući da visok intelekt ukazuje na sposobnost da žena bude odgovorna majka.

On smatra da muškarci mnogo više cijene inteligenciju od, na primjer, velikih grudi.

I iako su velike grudi postale simbol ženstvenosti i smatraju se „vrhuncem privlačnosti“, muškarci, kada traže dugoročnu partnerku i majku svoje djece, preferiraju inteligenciju, budući da ona ukazuje na to da će žena biti odgovorna majka, piše britanski list Telegraf.

unsplash.com

„Veličina grudi muškarcima stvarno nije bitna. Zapravo, velike grudi imaju tendenciju da budu asimetrične, dok muškarce privlači simetrija. Pored toga, velike grudi prije ostare, a muškarci cijene mladost“, objašnjava profesor Bejnbridž.

On navodi da muškarci nisu toliko ludi ni za dugim nogama, kako se smatra, nego radije na ženama vole da vide kraće, ali ravne noge, koje su simbol „dobrih gena“.

Takođe, muškarci, prema njegovom mišljenju, preferiraju žene sa oblinama, tanjim strukom i većom zadnjicom, tj. oblikom tela koji ukazuje da će žena lakše podnijeti trudnoću.

„Ipak, jedina stvar koju muškarci na kraju traže je inteligencija. Ona pokazuje da će žena biti u stanju da brine o svojoj djeci i da je vaspitana na pravi način“, navodi profesor Bejnbridž.