Magazin

JEZIVO ILI UVRNUTO? Predstavljen uređaj za LJUBLJENJE NA DALJINU: Evo kako funkcioniše i koliko košta

Predstavljen je uređaj koji “pomaže” parovima koji funkcionišu na daljinu da dijele fizičku intimnost.

Ovaj izum stiže iz Kine, gdje je izazvao veliku polemiku. Kako navode proizvođači, uređaj je opremljen senzorima za pritisak i aktuatorima, pa je u stanju da oponaša pravi poljubac replikujući pritisak, kretanje i temperaturu usana korisnika, piše CNN.

Osim pokreta usana tokom ljubljenja, može da se prenese i zvuk koji korisnik tada ispušta. Međutim, dok mnogi korisnici društvenih mreža vide smiješnu stranu uređaja, drugi su ga kritikovali kao “vulgaran” i “jeziv”. Neki kažu da su zabrinuti da bi maloljetnici mogli da ga kupe i koriste.

Da bi poslali poljubac, potrebno je da korisnici preuzmu mobilnu aplikaciju i potom svoj mobilni telefon povežu sa uređajem. Nakon uparivanja sa svojim partnerima u aplikaciji, parovi mogu da započnu video-poziv i da prenesu poljupce jedno drugom.

Iako se reklamira za veze na daljinu, kineski uređaj takođe omogućava korisnicima da se ljube sa strancima sa kojima žele da isprobaju poljupce nakon kontakta ostvarenog putem aplikacija za onlajn upoznavanje.
Korisnici takođe mogu “sačuvati” svoje poljupce u aplikaciji kako bi ih drugi preuzeli i iskusili. Cijena ovog uređaja je oko 40 dolara.