LjubavMagazin

Želite više strasti u krevetu? Pomoći će vam ova hrana, tvrde stručnjaci

Svi mi imamo spisak stvari koje nas uzbuđuju. Uz to, kako piše Mindbodygreen, postoje specifične namirnice za koje je naučno dokazano da zapravo jačaju vaš libido.

Smokve

Smokve imaju dva snažna svojstva koja vam mogu pomoći da dobijete uzbuđenje koje vam je potrebno u spavaćoj sobi. Ovo voće sadrži magnezijum, koji pomaže u proizvodnji polnih hormona koji stimulišu vaš libido i aminokiselinu koja pomaže opuštanju krvnih sudova. To povećava protok krvi u sve delove vašeg tela.

Losos

Losos je izvrstan način za zagrevanje romantične večere za dvoje. Omega-3 takođe poboljšava protok krvi i cirkulaciju, pobuđujući sva vaša čula i signalizirajući vašem mozgu da se opusti i uđe raspoloženje za seks.

Špargle

Imaju visok sadržaj folata, koji pomaže u proizvodnji histamina u telu. Histamin je ključni faktor zdravog polnog nagona za muškarce i žene.

Čili papričice

Tražite onaj sastojak koji će garantovano začiniti vaš seksualni život? Ne tražite dalje! Začinjena hrana povećava broj otkucaja srca i pokreće pumpanje krvi. Čili papričice oslobađaju endorfine zbog kojih osećate euforiju.

Batat

Luda i nezaboravna noć s partnerom može da zahteva dugotrajnu energiju, a slatki krompir može da pruži upravo to! To je ugljeni hidrat koji se sporo razgrađuje i podstiče strast.

Čokolada

Jeste li se ikada zapitali zašto je čokolada znak strasti za Dan zaljubljenih? Čokolada sadrži feniletilamin, jedinjenje koji se oslobađa tokom seksa. Ovo jedinjenje proizvodi efekte podizanja raspoloženja i afrodizijaka. Ovo poboljšanje raspoloženja moglo bi biti sve što je potrebno za povećanje osećaja želje i privlačnosti između dvoje ljudi.

Breskve

Breskve imaju puno vitamina C, koji dokazano povećava libido kod žena. Stoga sledeći put kada planirate divlju noć, razmislite da ih nabavite što više, naravno kada im je sezona.