Ljubav

Iznenadićete se: Ovim danima žene su najraspoloženije za se*s

Kao što svi verovatno dobro znaju, postoji gomila nehormonskih faktora koji utiču na seksualni nagon. Dobro je utvrđeno da se libido s godinama smanjuje, naročito nakon menopauze. Ali pregršt studija koje su pokušavale da posmatraju promene hormonalnih nivoa i seksualne želje tokom mesečnog ciklusa uglavnom su se pokazale neuverljivima. Sve dok studija objavljena 2013. u časopisu Hormones and Behavior 2013. nije pronašla dokaze o korelaciji između ta dva faktora, piše The Guardian.

Dakle, ako žene nisu raspoložene za seks vikendom, to nije problem. Najnovije istraživanje kaže da postoji veza između vođenja ljubavi i dana u nedelji ili mesecu.

Na ženski libido utiču razni spoljni, ali i unutrašnji faktori, dok je, čini se, muška želja za seksom uvek ista, snažna i uvek izražena. Ukoliko ste mislili da su žene za seks raspoložene vikendom, onda ste se prevarili. Zapravo u pitanju su specifični dani u mesecu. Najjači libido je neposredno pre i za vreme plodnih dana, tačnije, vrlo brzo nakon završetka “onih dana”.

Međutim, osim hormona, na želju za seksom utiče veliki niz faktora, a između ostalog i to koji je dan u nedelji. Istraživanje sprovedeno na velikom uzorku slobodnih i žena u ozbiljnim vezama otkrilo je da će slobodne žene najprije voditi ljubav ponedeljkom i sredom, dok one u vezi akciju ostavljaju za petak ili subotu, prenosi Večernji list.