Magazin

Evo zašto uvijek biram ljubav

Uvijek ću odabrati ljubav, jer ljubav je ono što mi je spasilo život. Ljubav je mlađeg odabrala, slomio me s poda, obrisao poplavu mojih slanih suza i pomogao mi da vjerujem da će s vremenom sve biti u redu. Ljubav me sprečila da odustanem – na sebe i na ovaj svijet. Ljubav je ono što me i dalje drži kada sam spremna da je pustim.

Uvijek ću odabrati ljubav, jer ljubav me je oduvijek birala. Čak i kad nisam mogla birati ljubav prema sebi. Čak i kad sam pomislio najokrutnije, mržnje prema sebi. Čak i kad sam drugima govorio neukusne riječi. Ljubav nije otišla. Ostala je. Uvijek ostaje.

Uvijek ću odabrati ljubav, jer koja je alternativa? Mržnja? Ljubomora? Bijes? Osveta? Kamo nas vode, osim nigdje? Ljubav je jedino što za mene ima smisla.

Kad odaberemo ljubav, stvaramo više ljubavi.

Uvijek ću odabrati ljubav, jer to je osjećaj kao ništa drugo. Ljubav čini da boje na ulici izgledaju svjetlije. Ljubav donosi osmijehe i smijeh na najtužnija mjesta i lica. Iz ljubavi se osjećamo kao da smo opet bezbrižna djeca, bezvremeno se igrajući u stražnjem vrtu.

Ljubav se osjeća kao onaj prvi strastveni poljubac, kad na polnoćnom nebu vidite zvijezdu koja puca, i onog trenutka kada se vaše dijete rodi i vi ga stisnete u naručje.

Ljubav se osjeća kao oni topli ljetni dani u srpnju koji, čini se, traju zauvijek, šetajući poljem ispunjenim prekrasnom duginom divljih ruža i slušajući kišu kako se spušta na krov dok ste umotani u deku, tost i sigurno iznutra.

Uvijek ću odabrati ljubav, jer ljubav se osjeća kao dom i najveća avantura odjednom. Ljubav je utjeha, poput umotavanja u sveti kokon oblaka. Čini se kao da biste trebali biti po svojoj prvobitnoj prirodi. Čini se kao da se vraćate kući kad niste duže vrijeme.

Ali isto je tako i da spakujete svoj život i krenete u istraživanje nepoznatog, s ničim osim male vrećice svojih stvari na leđima. Ne znate koji krajolici, stranci ili trenutci vas čekaju pred vama, ali spremni ste to saznati. Znate da će biti uspona i padova i udaraca na cesti, ali s tim ste mirni.

Ljubav nikad nije sigurna, niti zagarantovana. Mi otvaramo svoje srce, ne znajući potpuno u čemu bismo mogli biti dobrodošli, ali odlučujemo ostati otvoreni. Jer ako to ne učinimo, obvezati ćemo potrošiti svoj život okrećući sve. Sve to.

Uvijek ću odabrati ljubav, jer vjerujem da će nas to spasiti od vlastite propasti. Kad otvorimo svoje srce i ponovno se povežemo s majkom prirodom, našim prekrasnim krajevima i ogromnim oceanima, ponovo ćemo početi postupati s njom.

Kad se okupimo kao vrsta, ostavimo svoje razlike i ciljamo podići sve gore, umjesto da druge guramo dolje, svi ćemo ustati.

Kad se vratimo u ravnotežu, poštujući ženstvenu i vitalnu ulogu koju ona mora odigrati ovdje, stvorit ćemo svijet sklada.

Uvijek ću odabrati ljubav, jer sam sanjar. Volim vjerovati kad drugi to ne čine. Želim vjerovati da postoji nešto puno veće od svakog od nas sitnih ljudi koji nas i dalje drži zajedno. Vjerujem u dobro i tražim ga u najmračnijim mjestima.

Uvijek ću odabrati ljubav, jer u to vjerujem.

Vjerujem u ljubav.

Ja biram ljubav.

By Shani Jay

Leave a Reply