Magazin

12 mračnih i uznemirujućih tajni iz Diznijevih crtaća koje već dugo pokušavaju da sakriju od vas

Stare bajke imaju mnoge mračne teme kao što su napuštena djeca. Dizni je pokušao da ih cenzuriše, ali nikada niste primjetili ove detalje.

1. Pokušaj da se uklopi

U originalnoj priči, Pepeljugine polusestre pokušaju sebi da skrate noge da bi mogle da obuju cipelu. Jezivo, zar ne?

2. Kanibalizam

Iz crtanog filma o tri praseta, na zidu kuće nalazi se salama sa natpisom “otac”.

3. Vještica koja igra

U originalnoj priči, Snežana se udala za princa, a zla kraljica je bila primorana da prisustvuje tom vjenčanju. Bila je primorana da nosi cipele od gvožđa koje su bile zagrijane na vatri i morala je da pleše dok nije bila gotova.

4. Priča o osveti

U originalnoj priči Pepeljuga nije molila dobru vilu za želje, već drvo koje je zasađeno na grobu njene majke. Na kraju priče, ona ubija svoju maćehu slomivši joj vrat.

5. Čitanje sa usana

Postoji scena gde Aladin kaže Jasmin “In ad-lib na Rajah”, što u prevodu znači “Dobri tinejdžeri skinite svoju odjeću”, ali je direktor naveo da je trebalo da znači “Dobar tigar, pusti! Sjedi!”

6. Samoubistvo zbog ljubavi

U originalnoj priči o Maloj sireni, princ se zaljubi u drugu djevojku, a Arijel dobije ponudu da ponovo postane sirena, jedino ako ga u**je.

7. Kidnapovanje djece

U originalnoj priči o Snježnoj kraljici, po kojoj je baziran film “Zaleđeno”, kraljica kidnapuje dečaka. Ona ga vodi u svoj zamak i ljubi kako bi zaboravio svoj dom i porodicu.

8. Brutalnost

U različitim verzijama priče “Princeza i žabac”, princeza je ponekad morala da uradi brutalne stvari kako bi se žabac pretvorio u princa, kao na primer da ga baca na zid, odrubi glavu, spali i slično.

9. Ljubomora

U originalnoj priči, ljepotica Bel ima dvije starije sestre koje je sprječavaju da se vrati čovjeku kojeg voli, govoreći joj da je on strašno čudovište.

10. Historijska istina

Pohahontas je bila historijska ličnost. Bila je žena indijanca koja je bila kidnapovana zbog Džona Smita.

11. Zlostavljanje

U originalnoj priči, princ ne uspjeva da probudi Uspavanu ljepoticu i on je zlostavlja dok spava. Kasnije se probudi kada rodi blizance.

12. Loš kraj

Originalni završetak filma “Kralj lavova” izbačen je iz originala jer je bio previše mračan. Skar je uspio da baci Simbu u plamen, dok su se ostali smijali kao manijaci.