Magazin

Znaci koji ukazuju na kraj: Ovo su 4 najčešća razloga za razvod braka

Klijenti mi često kažu da su te znakove primijetili prije razvoda, ali nisu obraćali pozornost na njih. Istina, ne mogu se svi brakovi spasiti, ali neki bi mogli, kaže Lisa Pepper, odvjetnica za razvode iz Londona.

Napominje da se prekid veze ponekad može izbjeći ako obratite pozornost na znakove upozorenja i nešto poduzmete.

4 tipična znaka da veza ide u krivom smjeru:

Komunikacija je postala loša

Poremećaj komunikacije, kada se osjećate kao da više ne možete doći do partnera, također može poljuljati temelje svake veze – kada se netko namjerno ili slučajno udalji od vas.

– Može jednostavno biti da na kraju dana ne podijelite detalje svog dana ili večer provedete u različitim sobama u odvojenim aktivnostima – kaže odvjetnik.

– Naravno, ne trebate svaki dan imati dubok i smislen sadržaj kako biste održavali dobru komunikaciju, ali ako osjećate da među vama raste jaz, onda je vrijeme da nešto poduzmete prije nego što stvari postanu još gore – dodaje. kako navodi Daily Mail.

Rješenje: Kao i u svemu, prvo i najvažnije je priznati da problem postoji. Za početak isplanirajte vrijeme koje ćete provoditi zajedno u razgovoru, primjerice – jednu večer ugasite TV i razgovarajte. Važno je svaki dan odvojiti vrijeme da podijelite jedni s drugima što ste doživjeli tog dana. Čak će i kratka zajednička šetnja pomoći.

– Ovo je vrijeme kada morate odrediti prioritete, odlučiti što zapravo želite. Naime, ako oboje to iskreno želite, možete premostiti jaz koji je nastao između vas. Ne možete li sami riješiti problem, potražite savjet savjetnika za brak i veze – kaže odvjetnica.

Prestali ste slušati jedno drugo

– Komunicirate, ali na negativan način koji štetno utječe na vaš odnos. Svađate se oko svega, od trivijalnih stvari do velikih problema. Stalno se svađate i svađate, ne uspijevate slušati i razumjeti jedno drugo – objašnjava Lisa Pepper.

Kaže da se u takvoj situaciji treba zapitati: “Kada je to svađanje zapravo riješilo problem?”. Niste riješili problem, samo ste jedno drugom rekli hrpu ružnih stvari.

– Često čujem od klijenata kako su prestali slušati jedni druge – dodaje.

Rješenje: Umjesto ljutite i glasne izjave, radije smireno razgovarajte o problemima. Održavanjem srdačnog odnosa brzo ćete doći do korijena problema, a zatim će se početi nazirati put do rješenja.

– Počnite rečenice ovako: “Osjećam…”. To često može smiriti stvari, pogotovo ako si priznate da biste jedno drugo trebali gledati i doživljavati drugačije. Važno je drugoj strani dati do znanja kako se osjećamo – savjetuje odvjetnik, a prenosi 24sata.hr.

Konstantno nepoštovanje, zadirkivanje

U bračnim i ljubavnim vezama općenito, nepoštovanje može poprimiti mnoge oblike – od, primjerice, suptilnog tretiranja supruge kao trofeja do zadirkivanja, ponižavanja, kritiziranja…

Nepoštovanje partnera zapravo je oblik agresije i dok traje nema mjesta za ljubav. Kad nekoga istinski volite, automatski vam je stalo do toga kako se osjeća i hoće li ga vaše riječi ili djela povrijediti.

Ako se ne poštujete, onda se ne volite duboko i iskreno.

Rješenje: Ako mislite da je vaša veza vrijedna borbe, onda se trebate početi ponašati kako treba, prvenstveno morate biti ljubazni i pažljivi jedno prema drugom.

Više nemate pozitivnih iluzija

Prema jednoj studiji, parovi koji imaju pozitivne iluzije jedno o drugom imaju veću vjerojatnost da će dugo biti zajedno. Parovi koji jedno u drugom vide ono najbolje, jedno drugo ocjenjuju kao privlačno, inteligentno ili možda duhovito.

S druge strane, ako mislite da je vaš partner neuzbudljiv oko svega i ne vidite ništa pozitivno u njemu, onda je vaša veza u problemu.

Rješenje: Pokušajte ponovno “staviti ružičaste naočale” i gledati partnera onako kako ste ga gledali kad ste se upoznali, pronađite u njemu ono dobro, pozitivno, privlačno i zanimljivo.

Razmislite koliko vam veza koju imate vrijedi i ako shvatite da se za nju vrijedi boriti, onda se fokusirajte na pozitivno, umjesto da uvijek gledate samo na negativno. Zapamtite, nitko nije savršen, niti vaš partner, a niste ni vi. Možete promatrati svijet oko sebe tako da vidite sve pozitivno ili sve negativno – izbor je isključivo vaš, prenosi krstarica.com