Magazin

10 stvari koje nikad nećete uraditi ako stvarno volite partnera

Ljubav nije samo osjećaj, to je i način na koji se ponašamo. Ako stvarno volimo neku osobu, neke stvari jednostavno nećemo učiniti.

Što su te stvari? Ispod je popis deset stvari koje se ne bi smjele dogoditi ni u jednoj vezi ili braku ako stvarno volite svog partnera.

10 stvari koje nikada nećete učiniti ako volite svog partnera (i obrnuto):

1. Svjesno se dovesti u kompromitirajuću situaciju

Ako ste istinski zaljubljeni, ako volite svog partnera i predani ste vezi, onda vaša veza svakako ima prednosti u odnosu na, primjerice, primamljive, ali često škakljive društvene interakcije.

2. Sakrij nešto od njega

Ovdje, naravno, ne govorimo o sitnicama, već o važnim informacijama koje, ako budu skrivene, mogu dovesti do povrede povjerenja nakon što se otkriju.

Kad se ljudi vole, važno je da dijele dobre i loše stvari jedni s drugima.

3. Podijelite partnerove tajne

Partner vam je povjerio nešto vrlo intimno jer se uz vas osjeća sigurno, a vi ste prvom prilikom to prokomentirali s prijateljicom? Kada netko s vama podijeli svoje najdublje misli, osjećaje i tajne, čini to jer vjeruje da ćete ih zadržati za sebe. Ako to ne možete učiniti, razmislite volite li stvarno osobu s kojom ste u braku ili vezi. Osobne tajne ne dijele ni nakon prekida. Ako želite razgovarati o toj tajni, ako vas nešto muči, razgovarajte s partnerom.

4. Pokažite izrazito nepoštovanje

Svi smo s vremena na vrijeme mrzovoljni, svi griješimo i iskaljujemo se na ljudima koje najviše volimo. Međutim, otvoreno nepoštovanje nije nešto što bismo trebali pokazati drugoj strani. Ljubav i poštovanje moraju doći u paketu.

5. Konstantno ga zanemarujete i/ili ignorirate

Konstantno zanemarivanje partnera znak je da je vrijeme da preispitate ljubav koju osjećate. Jer suprotnost ljubavi nije mržnja, već ravnodušnost.

Ako vas više nije briga što druga strana misli, osjeća ili treba – imate problem i vrijeme je da razmislite o svojim osjećajima.

6. Odbijate molbe druge strane za pažnjom ili privrženošću

Kada ne možete odvojiti nekoliko sekundi za zagrljaj, možda imate problem u vezi ili braku. Činjenica da ne možete odvojiti minutu ili dvije kako biste posvetili pozornost drugoj strani razlog je da preispitate svoju predanost. Postoji li veći problem zbog kojeg i malo nježnosti ne dolazi u obzir?

7. Pokažite nepoštovanje prema njegovoj obitelji

Voljeti partnerovu obitelj nije uvijek lak zadatak, ali iako ljubav može biti teška, nepoštovanje prema njima ipak nije prihvatljiva opcija.

Vaš dečko ili suprug voli svoju obitelj, koja u pravilu zaslužuje da se prema njima odnosite barem s poštovanjem, piše Zafodna.hr.

8. Odbijajte razgovarati o važnim temama

Zatvaranje u sebe umjesto razgovora može lako dovesti do propasti veze. Nedostatak vještina za rješavanje sukoba jedan je od čestih razloga raspada veze. Zdravi odnosi uključuju izravnu i iskrenu komunikaciju i to je ono što trebate imati na umu.

9. Neka on radi sav posao

Ako jedna strana radi sav posao kako bi svakodnevni život para funkcionirao, to nije partnerstvo. Uzajamna podjela životnih obaveza bitan je dio modernog braka.

10. Potaknite natjecanje među vama

Pobjeda i poraz pojmovi su koje je najbolje prepustiti, primjerice, sportskim aktivnostima. U zdravoj vezi važno je da djelujete kao tim. Natjecanje lako može dovesti do ljutnje. Vaš partner je u vašem timu, vi ste u njegovom i morate bodriti jedno drugo.