Magazin

Ženske profesije koje muškarci smatraju najprivlačnijima – Učiteljice na drugom mjestu

Profesija žene u velikoj mjeri utiče na mišljenje muškarca koje formira o njoj.

MEDICINSKA SESTRA:

Jeste li se ikada zapitali zašto je kostim za medicinske sestre najpopularniji u prodavnicama za odrasle? Odgovor je jasan – jer ih muškarci obožavaju. Zašto ih to tako privlači? Mnogi psiholozi vjeruju da u dubini muške psihe privlači ih to što su medicinske sestre oličenje brižnosti.

Njihova profesija u kojoj svakodnevno brinu o drugim ljudima je ono što muškarce oduševljava, što svjesno što nesvjesno.

UČITELJICA:

Gotovo svaki čovjek među uspomenama iz djetinjstva čuva strahopoštovanje prema školskom učitelju.

S jedne strane, učitelj predstavlja moć i strogost, a sa druge strane učiteljska profesija budi ljubav, osjetljivost, pažnju i strpljenje. Zbog toga mnogi muškarci gaje ljubav prema ženama ove profesije.

STJUARDESA:

Obasjana aurom romantike i misterioznosti, ova profesija oduševljava muškarce.

Stjuardese na nevjerovatan način kombinuju krhkost i snagu karaktera: svojim prijateljskim osmijehom lako će vas natjerati da zaboravite na strah od vazdušnog putovanja, a istovremeno su u stanju da se pretvore u hladnokrvne osobe čija snaga će vas razoružati.

ESTRADNA LIČNOST:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Žena koja odabere scenu kao profesiju, postaje predmet obožavanja mnogih, što znači da u muškarcu budi lovački instinkt. Glumice i pjevačice odlikuje emocionalnost, ekstravagancija, ponekad čak i sklonost ka skandalima, i to je ono što nepogrešivo osvaja muškarce.