Magazin

Zašto nema nafake ako se plata ne dobije prvog u mjesecu: Mnogi ovo nisu znali

Prema nekim starim vjerovanjima i feng šui tradiciji, postoje znakovi koji nagovještaju pristizanje novca u vaš život – od određenih insekata u kući, do mjehurića na površini kafe.

Stalno viđate broj osam

Taj broj u Kini simbolizuje veliku sreću, to im je najsrećtniji broj. Takođe, simbolizuje ravnotežu. Ako ga viđate često, svugde oko sebe, moguće je da će vam se financijska situacija popraviti.

Dobili ste nešto na određeni dan

Bilo da se radi o novcu ili nekom poklonu, ako ste ga dobili na prvi dan novog mjeseca ili u vrijeme punog Mjeseca, vrlo je moguće da će novac početi da vam pristiže.

Foto: Pixbay

Biti trudna ili u blizini trudnice

Prema starom kineskom vjerovanju, trudnice nose sreću u sebi. Navodno možete privući obilje u život ako se nalazite blizu trudnice, sreća će se s nje proširiti i na vas, piše Aura.ba. 

Razni insekti u kući

Posebno ako su smeđe boje, tada prizivaju sreću i blagostanje, posebno skakavci i pauci – tako barem vjeruju u Trinidadu. Kod Kineza su zrikavci ti koje povezuju sa srećom.

Takođe, u nekim dijelovima svijeta vjeruju da leptiri tamnih krila donose dobre vijesti vezane za karijeru i finansije.

Mjehurići na kafi

Ljudi koji vide mjehuriće na površini kafe mogli bi imati pozitivne promene u životu. Kanađani vjeruju da je znak sreće kada mjehurić s kafe stavite na kašičicu, a da se ne rasprsne.

Foto: Pixbay

Posjedovanje mnoštva kovanica

Na primjer, ako ih držite u velikoj tegli ili kasici, to privlači novac i blagostanje. Ako kovanice držite u kuhinji, to još više pomaže financijskoj dobrobiti – prema feng šui teoriji.

Rusi vjeruju da bogatstvo privlače vrećice novca skrivene u ormaru ili svuda po kući.

Ptičji izmet na tijelu

U našim krajevima ovo vjerovanje jako je poznato – ako se ptica uneredi na vas, odnosno zasipa vas svojim izmetom – to je znak dobre sreće i najava novčanog dobitka u skoroj budućnosti.

Inicijali u paukovoj mreži

Ako pogledate u paukovu mrežu i tamo ugledate formaciju niti koja asocira na vaše inicijale, to je posebna naznaka skorog priliva novca u vaš život.

(narodna vjerovanja/Aura.ba)