Ljubav

Zašto muž vara savršenu ženu: Dva su glavna razloga

Čuli ste, a vjerovatno i videli to na desetine puta: žena puna ljubavi, koja je sve uradila savršeno, ne može da razumije zašto je njen suprug prevario.

Ona osjeća da je sve uradila kako treba, da je uzela u obzir potrebe svog muža, pa čak ih stavila i ispred svojih. Možda je odustala i od perspektivne karijere kako bi ga podržala i brinula o deci. I da, zaista teško je poverovati, a još manje razumeti, zašto bi suprug prevario savršenu ženu.

Nedostatak zrelosti

Nedostatak prethodnog iskustva na polju veza, ili sposobnosti za razumevanje posledica može navesti muškarca da bude neveran. Procenjuje se da oko 68 posto muškaraca oseća krivicu nakon prevare.

Ono što je važno da izneverena supruga shvati jeste da nedostatak zrelosti njenog supruga, nema apsolutno nikakve veze sa njenim ponašanjem prema njemu. Ako on nije dovoljno zreo da shvati koliko će njegova afera da bude štetna, on onda ne zna ni da ceni osobu sa kojom je u braku.

Ljutnja ili osveta

Ponekad muškarac odluči da prevari ženu kako bi joj se osvetio za nepravdu za koju smatra da mu je naneta. U ovom slučaju on svesno bira ponašanje za koje zna da je štetno, kako bi osobi sa kojom je u braku naneo bol. Iako je sasvim prirodno da u braku postoje nesuglasice, mnogi parovi upadaju u nezdrave obrasce borbe. Umesto rešavanja spora, oni odlaze ljuti svako u svoj ugao, i planiraju osvetu. (krstarica.com)