Magazin

Zaposleni u hotelima otkrivaju: Ovo NE SMIJETE da dodirujete ili radite u hotelskim sobama

Svi mi kada uđemo u hotelsku sobu, prvo obratimo pažnju na čistoću., jer to je glavna stvar koja svakoga treba najviše da zanima.

Čak i da nije bilo ove pandemije, sasvim je logično da morate da otvorite četvore oči jer uvek imajte u vidu koliko ljudi godišnje prodefiluje kroz vašu sobu.

Džanesa Ričard (26) iz Kanade je radila u jednom vrlo luksuznom hotelu. U međuvremenu je postala mama, a onda se usudila da otvori Pandorinu kutiju i otkrije jezive stvari o hotelskom smeštaju.

“Želim samo da napomenem da je ovo zasnovano na mom ličnom iskustvu i hotelu u kojem sam radila. Nisu svi hoteli ovakvi”, naglasila je odmah na početku Džanesa.

Prvo pravilo koje morate poštovati, kada odsednete u nekom hotelu je:

“Nikad, i ponavljam, nikada ne hodajte bosi po tepisima! Iako se usisavaju između odsedanja svakog gosta, osoblje ih retko pere i dubinski čisti. A kad kažem retko, mislim možda jednom godišnje… Zato uvek nosite čarape ili papuče”, upozorava ona.

I dodaje da hotel nikada ne rezervišete preko posrednika, jer ne znate šta ćete dobiti. Ukoliko je moguće, smeštaj direktno bukirajte preko hotela, ako rezervišete preko treće strane, vaša soba i tip sobe nisu zagarantovani. Nikako ne preporučuje da pijete iz čaša koje dobijete u sobi.

“Ne bih preporučila da pijete iz tih čaša. Često se ne menjaju između gostiju, sve dok „izgledaju“ čisto“. Ako je vidljivo da su korišćene, biće očišćene i zamenjene čistim, ali ako izgledaju kao da ih nisu dirali ili da nisu iz njih pili, ostaviće to za sledećeg gosta”, rekla je Džanesa. Potom se osvrnula i na posteljinu.

“A prije nego što zatražite set čistih čaša, pregledajte i jorgan – da li je čist? Ispostavilo se da ni jorgani nisu tako čisti kao što biste očekivali. Većina hotela, ne pere svoje jastuke i jorgane. Oni ih peru možda jednom godišnje što je stvarno odvratno”, sa nevericom priča ova bivša radnica u hotelu.