CitatiMagazin

Više nisam ljuta, samo mi je žao.

Dragi tata,”

Više nisam ljuta, samo mi je žao.

Žao mi je što niste htjeli biti dio mojih uspjeha i radije bi bio moj najveći neuspjeh. Žao mi je što ste izabrali život bez mene. Žao mi je što sam toliko postigla u prošloj godini i da o tome nisi čuo ništa. Žao mi je što nemaš pravo biti ponosan na mene.

Žao mi je što više nikada nećeš biti dio mog života. Žao mi je što sam dopustila da me tako jako povrijedite. Žao mi je što sam uložila toliko povjerenja i truda u izgradnju odnosa da jednostavno nisi htio. Žao mi je što sam imala povjerenja u tebe. Najviše od svega mi je žao što nisam bio dovoljno dobara za tebe.

Osvrnem se na sva vremena koja nikada nismo dijelili zajedno i više se ne tužim. Umjesto toga, imam osjećaj ponosa na sebe. Znam koliko sam jaka postala samo zbog vašeg nedostatka života. Znam da je u mom životu bilo ljudi koji su se našli na vašem mjestu i istakli su se u odgoju. Znam da nikada nećete vidjeti štetu koju ste mi napravili, i obećavam vam da ću se pobrinuti da nikada ne vidite moje uspjehe kao svoje.

Sjećam se svih vremena kad sam te birala preko sebe. Prisjećam se svih vremena koje sam te pokušavao zadržati, ali ipak si završio sa mnom. Želim vam zahvaliti na ovome. Hvala vam što ste me naučili da, bez obzira koliko loše želim nekoga u mom životu, to se ne događa uvijek.

Hvala vam što ste me naučili da neću uvijek dobiti ono što želim. Hvala vam što ste me iznevjerili dovoljno puta da samo sebe smatram pouzdanom i nitko drugi. Hvala vam što ste se zaustavili i pustili me da se borim kad je bilo očito da ste mi mogli pomoći. Hvala vam što ste me učinili neovisnom i samostalnom.

Zasluge koje ne zaslužujete dali ste mojoj majci. Ne možete ni zamisliti količinu stresa koji joj se stavljate. Morala je gledati svoju kćer kako mrzi sebe, vjerovati da je to kriva i plakati noćno zbog muškarca koji nije želio biti u njenom životu. Prvi čovjek koji mi je slomio srce, prije nego što sam i znao da imam srce za slom, bio si ti.

Nadam se da ste zadovoljni svojim odlukama. Nadam se da živiš životom kakav si želio živjeti. Nadam se da ćete se osvrnuti na kćer koju nikad niste imali i uzmite ovo kao iskustvo učenja. Nadam se da ćete naučiti. Nadam se da rastete kao osoba. Nadam se da ne griješite kao i vi.

Ako se ikada probudiš jedno jutro i želiš se vratiti u moj život, nemoj Ne treba mi isprika. Ne moram više čuti tvoj glas. Ne moram znati kako si, gdje si ili “što je novo.” Ne moram odgovarati na tvoja pitanja. Ne trebam vas pustiti u svoje srce samo da vas opet izgubim. Ne trebam te.

Žao mi je.

Zahvaljujem ti.

Nadam se da si sretan.

Ljubav,
Vaša kći”

Leave a Reply