Magazin

UŠTEDILA SAM VIŠE OD 20.000 EURA ZA GODINU DANA: Štos je u 4 stroga pravila koja će mnogima sačuvati NOVAC U DŽEPU

Djevojka koja je u kratkom roku uspjela uštedjeti za stan na jednostavan način oduševila je mnoge, a Britanka je otkrila nevjerojatan način na koji je uštedjela više od 20.000 eura.

Naime, bila je na “no waste” izazovu koji funkcionira po principu četiri jednostavna pravila. Jessica Barkley (35) majka je jednog djeteta, a ušteđevina joj je pomogla da preživi pandemiju.

Njezin način štednje bio je izazov bez trošenja, a Jessica i njezin partner Harry (43) pridržavali su se četiri stroga pravila kada je u pitanju novac.

Stvari koje morate kupiti nove

To su stvari poput hrane, higijene i onih stvari koje će se ubrzo pokvariti ili istrošiti.

“Većina stavki bila je prilično očita, naravno da ću kupiti pastu za zube, ali vježba sastavljanja popisa bila je vrlo poučna i natjerala nas da razmislimo o tome što nam stvarno treba.

Postoje li stvari u našim životima koje smo vidjeli kao osnovne, a jednostavno nisu”, kaže Jessica.

Stvari koje možete pronaći u second hand trgovinama

Obitelj je uglavnom bila u potrazi za potrošnim materijalom, ali su kupili i jedan ili dva artikla za kuću.

Stvari koje ne morate kupiti

Strogo “ne” za obitelj bile su nepotrebne kupnje poput nove odjeće za vjenčanje ili potpuno novog namještaja.

“To je popis stvari za koje sam znala da ću se pokušati uvjeriti da su potrebne tijekom godine, ali zapravo nisu bile”, kaže Jessica.

Primjerice, ručno je izrađivala rođendanske čestitke, a namještaj je kod kuće tapecirala ako je trebalo osvježiti.

“Siva” zona

Obitelj jeste ostavljala prostora za nepredviđene troškove, kad se nešto pokvari – ali su i dalje tražili način da prođu što jeftinije.

Jessica i njezin suprug tako su tijekom godine uspjeli uštedjeti nevjerojatnih 24.000 funti, što je oko 27.400 eura – u prosjeku im ostaje 2300 eura mjesečno.

“Stvarno sam uživala u izazovu. Natjerao me da drugačije razmišljam o tome što i zašto kupujem i trošim. Budite spremni naučiti neke strašne istine o sebi”, kaže Jessica Barkley, piše Daily Mail.