Magazin

Trikovi bivšeg FBI agenta o tome kako da postaneš atraktivan

Bivši agent FBI-a, dr. Jack Schafer napisao je knjigu o stvarnim zakonima privlačnosti. Njegova knjiga “Like Switch: Vodič Ex-FBI agenata koji utiču, privlači i osvaja ljude” opisuje savjete i trikove o tome kako izraditi nekoga poput vas i povjerenje u vas. Navodno su njegove metode korištene od strane Američke obavještajne službe posljednjih 20 godina.

Blago nakrivi glavu

Ovo je jedna od prirodnih reakcija kada povjeruješ nekome. Žene ga koriste više od muškaraca. I metoda koja je slična ovom načinu upotrebljavaju muškarci, ali obrnuto. Muškarci izravnavaju glavu u poslu kako bi naglasili dominaciju. I u neformalnoj komunikaciji, nagib glave na stranu znak je povjerenja koji se takođe može vidjeti u ponašanju životinja. Bok vrata je vaša najranjivija tačka. Tamo je jugularna vena. A ako ga izlažete, to znači da imate povjerenja u tu osobu.

Ovo je signal koji će isključiti gotovo bilo koga. Ako naginjete glavu i okrenete očima, gotovo svi bi to vidjeli kao neprijateljsku akciju.

Vježbaj sa obrvama

Podignute obrve znače da niste bezopasni i ne želite prikazivati nikakvu agresiju. Naš mozak prepoznaje i percipira takve ljude kao ugodne u komunikaciji. Ako stvarno volite neku osobu, pokušajte malo podignuti obrve.

Nemojte pokušavati održavati dugi kontakt s očima dok ste igrali sa svojim obrvama. Takođe, nemojte se namrštiti ili pogledati nekoga kao da ih procjenjujete.

Osmijehnite se svojim očima!

Kada mozak prepozna iskren osmijeh, čini se da se nasmješiš. To stvara osjećaj radosti i stvaranje endorfina. Ako se osjećate dobro dok provodite vrijeme s nekim, to ćete željeti vidjeti češće.

Ne želiš uski osmijeh ili osmijeh s osmijehom …

Zaboravite na “Nema na čemu”

Izbrisati “Nema na čemu” iz vašeg vokabulara. Trebali biste reći: “Mislim da biste učinili istu stvar “.

Nemojte se ustručavati ako osjećate potrebu tražiti malu uslugu ili savjete. Volimo se osjećati važnim ispred drugih, a to povećava samopouzdanje.

Počni šaputati

Nemojte dopustiti neugodne pauze dok razgovarate s nekim. Da biste ih spriječili, trebali biste upotrijebiti saosjećajne izjave vezane uz posljednju rečenicu osobe suprotne od vas (da, trebate slušati osobu). To je jedini način da nastavite razgovor i jednostavno opustite atmosferu.

Šaputanje je intimno. Pomoći ćete da se približite osobi kao da dijelite neku tajnu. Ta se osoba instinktivno naginje naprijed. To će uništiti svaku granicu između vas dvoje.

Dajte im se!

Najbolji način da se neko opusti jest da ih se komplimentira. Samo razgovarajte o njihovom postignuću i uspjesima u životu. Tada biste trebali pokazati da ste iznenađeni: “Jeste li doista sve to sami?”, “Kako ste to učinili?” Takva pitanja će im reći neke pozitivne priče o sebi.

Nemojte samo komplimentirati svoje vanjske osobine. To se smatra laskavim. Pokušajte pohvaliti svoja postignuća.

Napravi neke greške

Napravite očitu grešku tokom razgovora. Neka osoba s kojom razgovarate ispravi. To će pustiti tu osobu da zna da ste takođe osoba od mesa i kostiju i da se greške neće smatrati velikim previdom. To je takođe i zakon sličnosti. Obojica griješite, imate nešto zajedničko i to bi vas moglo približiti.

Formula prijateljstva

Blizina – To je psihološka udaljenost između ljudi. Trebali biste zadržati neku značajnu razinu udobnosti i sigurnosti u komunikaciji da biste dobili taj izgled blizine.

Frekvencija je običan broj kontakata i interakcija. Što više puta susretnete nekoga, to će vam se približiti.

Trajanje je prirodno proporcionalno frekvenciji. Što duže ostanete s nekim, to je bliži do određenog pojedinca.

Intenzitet je sposobnost da zadovolji potrebe te osobe. Ovdje se okupljaju svi oni zajednički interesi i želje. To je najvažniji aspekt “druženja” s nekim. Ako je intenzitet slab, ne uživate jedni s drugima.