Magazin

SAT NIKAKO NE SMIJETE DRŽATI NA OVOM MJESTU U KUĆI: Mnogi to ne znaju, a priziva NESREĆU!

Do sada ste sigurno smo imali priliku da čujete za feng šui i da je sve više ljudi koji ga praktikuju u svojim domovima ali i i životima.

Tako recimo prema nekim njihovim uvjerenjima postoje neke stvari koje ukoliko radite pravilno itekako mogu pozitivno da utiču na vas i vaš život, a mi ćemo danas da pišemo o tome da je veoma važno mjesto na koje ćete da stavite kućni sat, koji sam po sebi ima posebno značenje, koji predstavlja bitan simbol, koji označava kretanje, akciju i promjenu.

Dakle, spavaća soba služi isključivo za odmor kao i postizanje seks*alne energije, gdje je vrijeme najmanje bitno, a najbolje je sat da postavite u dnevnu sobu ili posebnu prostoriju gdje će svi moći pa i gosti da ga vide.

Dječija soba je također mjesto na kojem je dobro držati sat, recimo zbog hranjenja bebe, a u sobama kod starije djece on koristi kako oni ne bi zakasnili u školu, tako da se preporučuje da nabavite jedan lijep sat koji će vam ukrasiti jednu od navedenih prostorija, i koji će naravno služiti svojoj svrsi,a to je da uvijek i u bilo kojem trenutku znate koliko je sati.

Kod starije dece, satovi se koriste da djeca ne zakasne u školu, pa je dobro da jedan takav postavite u njihovoj sobi. Nabavite neki sat lepog dizajna. Satovi koji su ukrašeni slikama četiri godišnja doba, ili koji pokazuju sunce i mjesec, dan i noć, su odlična kombinacija za privlačenje pozitivne energije kod djece.

Na ova mjesta sat nikada ne stavljajte

Sat nikada ne stavljajte na zid naspram ulaznih vrata. Na istoku, prema Feng šui tradiciji, glavni element je drvo. Zato se nikada na zidove ne stavljaju satovi koji su napravljeni od metala, a najbolje zamjene su im oni od drveta, kamena ili plastike.

Zbog određenog ritma koji se čuje tokom rada mehaničkih satova, nemojte da ga držite u spavaćoj sobi. Ritam srca i sata koji čujete je različit i izaziva neritmičan rad srca i nerviranje ukućana u toj sobi.

Ne čuvajte pokvarene satove ili bez baterije. Prema Fung šui običajima, pokvareni satovi donose lošu i blokiranu energiju u dom.