Magazin

SA 5 GODINA IMALA JE 68kg, SA 23. 300KG, bila je najdeblja na svijetu, danas je smršala preko 200kg, izgleda NEPREPOZNATLJIVO!

Sa skoro 300kg, Amber Rachdi znala je da je vrijeme za drastičnu transformaciju. Jedva je mogla stajati više od 30 minuta dnevno. Tada je odlučila preokrenuti cijeli svoj život.

Amber Rachdi borila se s pretilošću od djetinjstva, ali tek kad više nije mogla sama voziti niti se kupati, odlučila je promijeniti svoj život.

Photo: TLC/YouTube

Amber iz Troutdalea u Oregonu imala je 23 godine kada se prvi put pojavila u popularnom reality showu “My 600-Lb Life“.

U to je vrijeme imala 298kgi osjećala se kao “gadno, nakaradno čudovište”.

Amberini znakovi upozorenja počeli su se javljati u mladosti

Amberini problemi s težinom postali su očiti vrlo rano. U dobi od 5 godina težila je više od 68kg , a kad je navršila 16, trebao joj je motorni skuter da se kreće.

Gledajući unazad, anksiozni poremećaj koji nije kontroliran izazvao je poremećaj prehrane u njezinoj tinejdžerskoj dobi. Prejedanje ju je utješilo kada se nosila s problemima tjeskobe, a navikla je jesti četiri ogromna obroka i tone slatkiša svaki dan, kako bi se nosila s tim. Njezino je zdravlje toliko izmaklo kontroli da je odustala od fakulteta.

Budući da je bila gotovo potpuno vezana za kuću i mogla stajati na nogama samo 30 minuta, Rachdi je znala da se nešto mora promijeniti i uz podršku svoje obitelji odlučila je potražiti liječenje u emisiji TLC.

Photo via TLC

Ona nije živjela, već samo postojala

U emisiji, Amber je bila prisiljena suočiti se s surovom istinom: ona nije živjela, već je samo postojala. Zatražila je pomoć dr. Younana Nowzardiana, kirurga iz Houstona. Kako bi se kvalificirala za operaciju želučane premosnice, morala je početi s gubitkom 20 kilograma i to je bio tek početak njezine transformacije.

Amber i njezina obitelj donijeli su odluku da će živjeti na zapadnoj obali i preselili su se u Houston, kako bi bili bliže svom liječniku. Da biste bili kvalificirani za postupak,

Počela je smanjivanjem unosa kalorija i povećanjem tjelesne aktivnosti svaki dan, kako je predložio dr. Nowzardian, sve dok nije postigla svoj cilj.

Bio je to riskantan zahvat, ali je bila spremna prihvatiti tu priliku ako je to značilo mogućnost bolje kvalitete života.

“Mislim da uglavnom ono što (želučana premosnica) čini jest kupnja vremena pretiloj osobi da stekne nove navike, uđe u terapiju i nauči sama donositi bolje odluke”, rekla je.

Nakon uspješne operacije, Amber je postala motivirana da potpuno promijeni svoj životni stil.

Operacija nije sve popravila

Počela je mijenjati svoju prehranu i počela je redovito ići u teretanu, ali također je morala riješiti svoje emocionalne probleme, inače bi sav njezin trud bio uzaludan.

Amver se obratila terapeutu za stručnu pomoć, gdje je naučila upravljati svojom anksioznošću i bolje razumjeti svoje prošle mehanizme suočavanja kako bi mogla razviti zdravije.

Njezino putovanje mršavljenja osnažilo ju je i njezina transformacija počela je imati pozitivne učinke u svim područjima njezina života.

Ali gubitak težine donio je drugačiji niz izazova; nakon nevjerojatne transformacije, živjela je s viškom kože, što je bio stalni podsjetnik na njezine prošle borbe.

Liječnik ju je tada izazvao da još malo smršavi, do 113kg, a ako ispuni cilj, bila bi prikladna za operaciju uklanjanja viška kože.

Amber je to shvatila kao priliku i zgrabila ju je dok je mogla.

Od svog prvog pojavljivanja u showu uspjela je izgubiti preko 180 kilograma, a danas je slavna osoba na Instagramu i inspiracija hiljadama svojih pratitelja.

Nakon showa se vratila na koledž, mogla je stati u auto i ponovno voziti, a čak su je pozvali da se bavi modelingom.

Njezina snaga, hrabrost i njezin konačni uspjeh podsjećaju nas da se naporan rad i odlučnost na kraju uvijek isplate i da svi zaslužujemo priliku živjeti sretnim i zdravim životom.

Pogledajte na sljedećoj stranicu njenu transformaciju:

Vjerujemo da ćete reći da to nije ta djevojka…

Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram
Foto: amberrachdi/instagram