Magazin

PSIHO TEST – KOJA UVERENJA VAS SPUTAVAJU: Odgovorite na pitanja i saznajte šta vas sprječava da živite kako želite

Odgovorite na pitanja iz psiho testa i upoznajte sebe- kakva su vaša uverenja, koja vas sputavaju i kako možete da ih promenite da biste bili srećniji i zadovoljniji. Svako od nas ima određena uverenja kojima se upravlja. Njih doživljavamo kao istinu i često ih uopšte nismo svesni. Uverenja su dobra jer su neka vrsta smernica u kom pravcu idemo, ali s druge strane, mogu biti pogrešna pa nas odvesti tamo gde ne želimo. Ali i iz toga se uči! Uverenje ima tendenciju da se potvrdi i dokaže nam da smo u pravu ili da nas zaštiti od anksioznosti. Odgovorite na pitanja i upoznajte sebe! Proverite da li vas vaša uverenja sputavaju u životu ili ne i šta vam je potrebno da biste bili srećni i zadovoljni.

1. Da li ste svesni svoje mentalne komunikacije?

a) Ne, nisam
b) Često
c) Samo kada razmišljam negativno
d) Ponekad

2. Kada osjetite bol…
a) Popijem tabletu
b) Razmislim zašto me boli
c) Smatram da sam nečim izazvala bol
d) Ništa ne mislim, već odem lekaru

3. Često se osjecate…
a) Tužno
b) Spokojno
c) Srećno
d) Ne umijem najbolje da opišem

4. Ako vam se dešavaju iste ili slične situacije…

a) Uvijek isto postupim
b) Prepoznam ih i reagujem drugačije
c) Pitam se zašto mi se uvek isto dešava
d) Čekam da prođe

5. Kada vam intuicija govori…

a) Ne poslušam je, mada mi kasnije bude žao
b) Razmotrim da li je to dobro za mene
c) Poslušam je
d) Ne verujem u intuiciju

6. Odluke donosite…

a) Na osnovu logike
b) Na osnovu lčnog mišljenja šta je najbolje za mene
c) Na osnovu svoje intuicije
d) Po savetu drugih

7. Život je…

a) Borba, jer sam veliki borac
b) Igra, a ja sam glavni lik
c) Nešto što sama stvaram
d) Nešto što mi se dešava, sve je to sudbina

Rješenja:

Najviše odgovora pod A

VI ZNATE DA STE U PRAVU

Ali da li ste zaista uvijek u pravu? Ne krivim vas, vaša snažna logika vodi vas kroz život. Uverenja koja dominiraju vama jesu jaka i ne tako dobra po vas. Treba vam mnogo želje, snage i novog znanja da ih promenite. Vi ste navikli da u svom životu imate red dobrog, red lošeg. Idilično je retko i ume da vas iznenadi! Za vas važi pravilo: Budite iskreni sami sa sobom. Priznajte sebi šta u vašem životu može biti bolje; umjesto zašto, pitajte se kako može biti drugačije!

Najviše odgovora pod B

Spadate u najmasovniju kategoriju ljudi. Neprestno se trudite da popravite sebe i svet oko sebe. Možda u tome gubite najviše energije. Pređite s riječi na djela i opustite se. Opustite svoj um, dušu i telo. Pojačajte vjeru da vi prosto zaslužujete lijepe stvari i prepustite se sadašnjem momentu. Izbacite sutra, jer znate i sami da danas kreira budućnost. Ugasite nadu za bolje sutra, pojačajte vjeru za odlično danas. To je vaše najdublje uverenje koje vas sprečava da postignete sve ono o čemu maštate. Napravite spisak svojih najvećih strahova, tu spava vaša snaga, probudite je i suočite se s njom.

Najviše odgovora pod C

VI ZAISTA ŽIVITE ŽIVOT

Da, ponekad se osjećate manje srećno, zbunjeno ili se vidite u nekoj nepoznatoj situaciji, ali to je samo zato što živite život. Gotovo da nije moguće biti stalno srećan i vi to znate. Za vas su problemi izazovi koji vas podstiču na dalji razvoj. Vi gospodarite sopstvenim životom i uvek nađete načina da ga učinite lepim. Svoja iskustva smatrate neprocenjivim bogatstvom jer, zbog njih ste to što jeste. Vaša uverenja djeluju iz optimizma te vas oblikuju u optimistu. Ovom svetu nedostaju ljudi poput vas!

Najviše odgovora pod D

ONO ŠTO DAJETE, TO VAM SE VRAĆA

Ako ste zadovoljni tu gdje ste sada, nemojte ništa mjenjati, a ako niste, još uvek možete to da ispravite. Znajte da postoji zakon koji kaže- Ono što vi dajete životu, to vam se i vraća. Možda je ovo momenat kada treba da razmislite šta imate da ponudite
ako već tražite nešto zauzvrat. Kada osvestite ličnu odgovornost i budete spremni da ponudite sebe životu, život će vas nagraditi lijepim stvarima. Izvor: sensa.mondo.rs