MagazinNovosti

Prozori biće čistiji od suze: 1 zanimljiva stvar najbolje pere prozore, nijedan trag i mrlja neće ostati

Čisti prozori su jedan od najbitnijih elemenata u kući. Ukoliko su oni pokriveni prašinom i prljavštinom to može uticati na izgled samog stana, ali i na vaše zdravlje.

Naime, u Fejsbuk grupi ‘Hinch Army Cleaning Tips’, jedna korisnica je napisala da se umesto sredstva za čišćenje stakla mogu čistiti razne staklene površine – kesom čaja.

Ona piše da je tako očistila staklena vrata svoje mikrotalasne pećnice, a čaj koristi i za čišćenje tuš kabine i prozora. Objasnila je da su njena vrata mikrotalasne sada sjajna i da uopšte nisu imala tragove pranja.

„Koristila sam kesicu jorkširskog čaja koju sam ostavila u šolji ključale vode dok se voda ne ohladi. Kada se čaj ohladio, natopila sam običan kuhinjski papir i obrisala mikrotalasnu. Pustila sam da se staklo samo osuši: u početku je izgledalo da će mrlje ostati, ali su sve nestale sa sušenjem“, napisala je ona pored fotografije svoje čiste mikrotalasne pećnice.

Mnogi su se nadovezali na njenu objavu sopstvenim svedočenjima da čaj čisti bolje od mnogih proizvoda, a jedna korisnica u grupi je objavila i fotografije svoje tuš kabine, pre i posle trljanja stakla hladnim kesicama čaja.

Ljubitelji čišćenja kesicama čaja slažu se da taninska kiselina iz crnog čaja odlično pere prozore i ogledala, a neki dodaju da je i hladan čaj dovoljan da ukloni prljavštinu sa stakla, pa i nekih metalnih površina.

„Hladan čaj je najbolji čistač: njime sam oprao sve prozore, čak i toster“, prokomentarisao je drugi korisnik u grupi.