Magazin

Pokušajte pogoditi ko od dvoje blizanaca puši – nije teško! Zastrašujuće razlike između blizanaca pušača (8 fotografija)

1. Oči puno govore o tome je li netko pušač ili ne.

Na ovoj fotografiji pušač je muškarac s desne strane. Ima manje, utonule oči te na licu ima više bora od svog blizanca s lijeve strane. Primijetit ćeš i da se njegova linija kose povukla dalje od bratove. To je malo poznata, ali nimalo iznenađujuća posljedica uobičajenog pušenja.

2. Ovdje je razlika velika.

Premda su istih godina, izgledaju gotovo kao da predstavljaju različite generacije. Blizanka s desne strane puši već 16 godina, a to se očituje na više načina. Najuočljivija je sveopća promjena boje njezine kože u usporedbi s blizankom s lijeve strane. Manje je uočljiva, ali još uvijek očita, šteta na njezinim usnama, očima, pa čak i kosi. Teško je povjerovati da su čak i u rodu, a kamoli blizanke.

3. Ova je usporedba manje eklatantna, ali još uvijek očita.

Blizanka s lijeve strane je pušač. Možeš vidjeti mnogo izraženije bore na čelu, ispod očiju i oko nosa. I ispod očiju su joj izražene vrećice.

4. U ovoj usporedbi, blizanka pušač puši samo oko dvije cigarete dnevno, pa je razlika manja.

Blizanka s desne strane je pušač. Razlike su na suptilnoj strani, uglavnom u oštećenijoj kosi i očima.

5. Na temelju onoga što si pročitala u popratnom tekstu uz prethodne fotografije, možda ćeš desnu blizanku moći identificirati kao pušača zbog obezbojene kose kao i zbog ostarjele kože.

6. Ove dvije blizanke su starije dobi pa su razlike nešto manje izražene.

Premda lijeva blizanka ima više sijede kose, pušač je desna blizanka. Ima „obješeno“ lice, osobito na vanjskoj strani očiju. Bore su također izraženije kod obrva i gornje usne.

7. Premda su dvije sestre ovdje također starije, lako je otkriti pušača.

Lijeva sestra nosi obilježja na cijeloj koži. Obraz, područje oko očiju i vrata izgledaju loše. Ne samo da je više naborana, nego se i koža počela mijenjati od svijetlog tona kakav ima njezina sestra.

8. Ovdje je prilično teško reći…

Žena s lijeva je pušač. Ima lagano obezbojene usne, koje su i malo naboranije od sestrinih. Budući da su usne najbliže dimu, najčešće su indikator kada je riječ o prepoznavanju pušača. Gornje slike pokazuju puno jedinstvenih osobina prema kojima se može prepoznati pušača.

Dermatolozi kažu kratko i jasno: „Pušenje čini da izgledaš staro. I to je to!“