Magazin

Pet stvari koje će djeca najviše pamtiti o roditeljima kada odrastu

Činjenica je da velik dio djetinjstva pamtimo pa se roditelji trebaju potruditi da ono bude ispunjeno i sretno za dijete.

Sjećanja su vrlo važan dio života, a čak i ne moraju biti velike stvari – ponekad je dovoljno samo biti tu i ponuditi toplu riječ i ljubav.

Evo čega se djeca najviše sjećaju iz djetinjstva kada su roditelji u pitanju, piše Avaz.

Kad si im bio oslonac

Važno im je da znaju da ste tu za njih, da ste im vjetar u leđa, da ih čujete i usmjerite u smjeru koji je u njihovom interesu. Podržite ih, pohvalite, zagrlite, bodrite i pomozite im da izgrade samopouzdanje i vjeruju u sebe.

Kad si im bio rame za plakanje

Prve simpatije, razočarenja, svađe i slično, toga će uvijek biti, ali budite im rame za plakanje i utjeha, budite njihovo “sve će biti u redu”, oni to ne zaboravljaju.

Kad si ih nasmijao do suza

Iskoristite svaku priliku da se nasmijete s djecom, dobri trenuci se urezuju u sjećanje „kao od šale“, baš kao i oni loši. Hajde onda neka bude više radosti u tvojim mislima.

Kako ste se odnosili prema njegovom ocu/majci?

Poštovanje je važna lekcija koju treba svladavati od malih nogu, a najbolje se uči na primjerima kod kuće. Poštujte, cijenite i volite osobu s kojom ste zasnovali obitelj. Dogovarajte iznenađenja, volite se, pazite jedni na druge jer to je dobar model ponašanja koji bi bilo dobro da usvoje i vaši mališani.

Kako se ponašate prema drugima

To znači: šira obitelj, prijatelji, poznanici, prolaznici, ali i životinje. Način na koji reagirate i ponašate se prema navedenim skupinama vrlo je sigurno da će vaše dijete usvojiti i zapamtiti ga. Sve je to dio obrazovanja koje dolazi od kuće, pa se pobrinite da vaša djeca pokupe ono najbolje od vas.

Uživaj u njihovom odrastanju i odrastanju, jer neće zauvijek biti mladi, ali će zauvijek biti tvoji i neka te se sjećaju sa smiješkom i osmijehom. Biti roditelj je prekrasno. (krstarica.com)