Ljubav

Parovi koji vole ovo u krevetu su po mnogo čemu posebni, kaže nauka

Parovi koji upražnjavaju ovakav vid se*ksa imaju niži nivo kortizola, hormona stresa dok su ujedno mnogo bliži i intimniji od ostalih parova.

Dopadaju vam se igrice u krevetu? Bol? Vezivanje? Draženje? Neizvesnost?

Ako ste ljubitelj svega gore navedenog da li to znači da ste jednostavno našli način da s*eks učinite zabavnijim i prijatnijim ili je u pitanju urođeni aspekat vaše se*ksualnosti koji vam nameće ove izbore?

Kako se navodi u izveštaju Current Sexual Health ljudi koji vode BDSM (vezivanje, draženje i dominaciju) praksa uživanja je obično odobrena od oba učesnika u se*ksu. Zanimljivo je da se u 90 odsto ovakvih se*ksualnih odnosa koriste pomagala.

Istraživači su takođe došli do podatka da su učesnici u ovakvoj vrsti se*ksualne aktivnosti doživeli samo pozitivna iskustva, osećaj slobode, zadovoljstva, uživanja, avanture, ali i rasterećenja od stresa.

Što se tiče prvobitnog pitanja da li je preferiranje ovakvog se*ksa nešto što se razvija ranije u vašem životu tiče, naučnici su pokušali da istraže, pa su svi ispitani ljubitelji BDSM se*ksa počeli da maštaju o njemu. Većina je priznala da je to bilo pre 25 godine, a samo jedna desetina njih je rekla da su im se interesovanja prema ovakvoj vrsti se*ksa razvila još u 12 godini, tačnije kada su počeli da se primećuju prvi znaci se*ksualne orijentacije.

Bez obzira na godine kada se razvilo interesovanje prema ovom se*ksualnom pravcu ispostavilo se da učesnike takav se*ks nije zadovoljavao samo fizički, već i mentalno i to im je svima bilo zajedničko. Ono oko čega se pak, naučnici još uvek nisu složili jeste da li je nagon za ovakvim se*ksom urođen ili zavisi od faktora okoline.

Stoga je Journal of Sexual Medicine u jednom istraživanju potvrdio da su oni koji vode BDSM igrice u krevetu bili manje neurotični, ali ekstrovertniji, otvoreniji ka novim iskustvima, savesniji i manje osetljivi drugih.

U fizičkom smislu se ispostavilo da su parovi koji su upražnjavali ovakav vid se*ksa imali niži nivo kortizola, hormona stresa dok su ujedno bili mnogo bliži i intimniji od ostalih parova. (Telegraf.rs)