Magazin

Ove poze u krevetu tope kilograme: Rezultat će biti kao da ste odradili trening

Osim što je odlično za psihičko zdravlje svakog čovjeka, vođenje ljubavi nam može pomoći i da izgubimo nekoliko kilograma viška. Ipak, da biste to uspjeli potrebno je da se potrudite, da ubrzate rad srca, pokrenete uspavane mišiće.

Evo koje poze u krevetu vam mogu pomoći u tome.

Poze koje tope najviše kalorija

Misionarska

Ako mislite da najbolji potezi u krevetu podrazumijevaju isključivo komplikovane vratolomije iz Karma Sutre, razmislite ponovno. Pod uslovom da ste oboje jednako predani, ova “dosadna” poza može pružiti pravi trening središnjem dijelu vašeg tijela.

“Misionarska je jako podcijenjena”, kaže stručnjak za se** Rebeka Dakin iz Britanije.

Ova poza može biti prilično energična, a stiskanje zadnjice može biti odlično za zatezanje gluteusa. Partner koji je dole postoji može tijelo da usmjeri ka gore i na taj način uključi trbušne mišiće i upotrebi gluteuse – tako da se oba partnera kreću zajedno.

Doggy style

“Zaista možete raditi na uključivanju centralnog dijela vašeg tijela u ovu pozu”, kaže Rebeka. “Pobrinite se i da zadnjicu pomjerite prema gore, a ne da muškarac odradi sav posao. Tako ćete koristiti svoje kvadricepse i gluteuse, piše Net.hr.

Kaubojka

“Ključ ovog položaja je čučanje s ravnim stopalima”, kaže Rebeka. Na taj način ćete odjednom trenirati noge, stomak i zadnjicu. Ako su vam čučnjevi previše intenzivni za početak, možete pokušati s uobičajenim položajem kaubojke – s koljenima prema dole. I dalje ćete raditi na donjim trbušnim mišićima, a ako obgrlite nogama partnera, angažovaćete i svoje kvadricepse i listove.

Most

U poziciji mosta, žena je okrenuta prema gore, koristeći i ruke i noge kako bi održala svoju tjelesnu težinu u vazduhu. Ova poza angažuje sve glavne mišićne grupe: bicepse, tricepse, trbušne mišiće, gluteuse, kvadricepse i listove. Ali, upozoravamo vas, nije lako. Možda prvo treba da isprobate s jastucima ispod leđa kako biste lakše držali svoju težinu – i tada ćete uposliti zadnjicu i mišiće unutrašnjeg dijela butina.

Poza lotus

Ako ste upoznati s pozicijom lotusa u jogi onda vjerovatno znate šta ona podrazumijeva. Rebeka objašnjava: “Ako on sjedi prekrštenih nogu, a žena sjedne na njega i obgrli ga nogama, poza može biti vrlo energična. Ipak, morate se uskladiti kako biste se pravilno kretali. Središnji dio je ovde važan za stabilizaciju tijela, a pritisak na gluteuse daje priliku za dobar trening.

Kolica

Nagrada za pozu s najmanje se*** imenom ide pozi kolica. Ipak, ona je sjajan način za vježbanje mišića. Žena je nagnuta prema podu i koristi svoje ruke za ravnotežu u položaju poput daske. Zatim muškarac podiže njene noge i drži ih u visini struka. Za njega je ovaj položaj odličan za noge i centralni dio tijela, dok kod nje rade i za ruke”, kaže Rebeka, prenosi Prva.