Magazin

Ova žena je ostavila svoju bebu u bolnici. 20 godina kasnije je saznala da je njena kćerka svjetski poznata!

Na paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine je cijeli svijet pričao o jednoj djevojki: 20-godišnjoj Amerikanki Jessica Long, koja je osvojila 5 zlatnih i dvije srebrne medalje. Ona je do sada najuspješnija plivačica na paraolimpijskim igrama ikada.

1 Ali, ono kroz što je prošla u djetinjstvu je prava noćna mora.

2 Jessica nije rođena u SAD-u, nego u Rusiji, u malom selu u blizini Bratska, usred Sibira. Roditelji su joj dali ime Tatiana, ali joj nisu htjeli pokloniti dom.

3 Djevojčica je rođena sa rijetkim poremećajem, zbog čega su joj nedostajali dijelovi nogu.

Doktori su rekli da je skoro nemoguće da će ikada moći hodati. Roditelji su odlučili da Tatianu daju na usvajanje.

Djevojčica je provela prve godine života u sirotištu u Sibiru. Financijska sredstva su bila rijetka, nije bilo čak ni pelena za djecu.

4.Onda se javio američki par Beth i Steven Long koji je pronašao malu djevojčicu. Putovali su na kraj svijeta kako bi je usvojli.

U Rusiji su paru rekli da djevojčica nema žive rodbine. Par je poveo 13-mjesečnu djevojčicu u SAD i dali su joj novi dom i novo ime: Jessica.

5 Sa 18 mjeseci su joj amputirali donji dio nogu i naučila je da hoda pomoću proteza.

19 godina kasnije, kad je cijeli svijet pričao o “sireni”, Jessica je željela saznati šta se desilo sa njenim biološkim roditeljima. Znala je rano da je usvojena, ali je uvijek smatrala da su njeni pravi roditelji umrli.

6 Stupila je u kontakt sa ruskim vlastima i medijima i saznala da su njeni biološki roditelji živi.

Jessica ih je odmah željela upoznati. Imala je sretan život, živjela je svoj san, ali je željela upoznati ljude koji su joj podarili život.

Jessicina biološka majka je skoro pala u nesvijest, kad je saznala šta se dogodilo sa njenom kćerkom. Postala je prava zvijezda i majka je željela stupiti u kontakt sa njom.

8 Odlučila se da Jessici napiše pismo i da dogovore sastanak.

U decembru 2013. je Jessica konačno upoznala svoju biološku majku. Majka nije mogla zadržati suze kad je nakon 20 godina prvi put ugledala svoju kćerku. Zagrlila ju je i u suzama rekla: “Moja mala djevojčica. Toliko mi je žao”.

Iako Jessica ne razumije ruski jezik, zahvalila se majci i napisala joj dirljivu poruku na Facebooku: “Jednostavno je volim”. Ovakvim riječima se majka nikada nije nadala.

9 Pogledajte detalje njihove nevjerovatne priče u videu ispod (na ruskom):