Magazin

Niste ni sanjali: 6 promjena ženskog tijela nakon udaje za koje vam niko nije rekao

Kada stupite u brak sa njim, neočekivano mnogo toga će se promijeniti što vjerovatno nikad niste mogli ni da zamislite.

Vaši napori da izgledate besprijekorno u svakoj prilici postaće vrlo rijetki jer sada kada živite zajedno, ležernost postaje vaš stil. Viđaćete jedno drugo u svim izdanjima kako emotivnim tako i fizičkim od sumraka do svitanja i neće više biti mjesta „šminkanju“. Dakle, šta je to sve što se menja u vašem životu kada se udate?

Osjetit ćete da ste manje pod stresom

Jedan od razloga zbog kojih ćete biti manje pod stresom kada se udate je taj što više nećete brinuti da li ćete traćiti svoje vrijeme na nekog ko će vas izigrati i otići za prvom djevojkom koja prođe kraj vas. Takođe, nema više stresa koji prati organizaciju vjenčanja. Vaša ljubav ujedno postaje dublja, strastvenija i pozitivno utiče na vaše blagostanje. Ova vrsta ljubavi vas štiti od stresa jer što smo lično sretniji to smo otporniji na spoljašnje uticaje, prenosi zenskimagazin.rs.

Postajete mnogo pouzdanija i odgovornija osoba

Vaš život kao njegove djevojke i bezbrižne osobe završava se vašim venčanjem, što zapravo uopšte nije loše. Svaki životni period ima svoje promene, prednosti i mane. Vaš solo život je sigurno bio divan, ali on se svodio na to da ste brinuli samo o sebi. Međutim, danas kada sve dijelite sa svojim suprugom, otkrićete da ste mnogo odgovorniji i samim tim pouzdaniji. Ovo se posebno odnosi na trošenje novca na stvari koje su nepotrebne.

Počećete da živite zdravije

Svi smo bili u situaciji kada smo željeli da počnemo sa zdravim načinom života, da jedemo zdravu hranu i vježbamo. Nerijetko ono što nam je nedostajalo bile su motivacija i podrška. U tom pogledu sada kada ste u braku, dobijate priliku da drastično promijenite svoju rutinu, naročito ako je vaš suprug neko ko zaista veruje u zdrav način života.

Uslijedit će pripreme za donošenje bebe na svijet

Ovo važi za one partnere koji žele djecu. Kažu da se nivo testosterona kod muškaraca smanjuje kada stupe u brak. To znači da oni počinju sve manje da imaju mišićne mase, a sve više tjelesnih masti. Slično je i sa ženama. Žensko tijelo prolazi kroz brojne promjene u nastojanju da donese bebu na svijet. Suočićete se sa strijama, celulitom i opuštenom kožom, kada odlučite da rodite bebu. Međutim, te promjene su zanemarljive u odnosu na radost roditeljstva.

Postaćete mnogo strpljivija osoba

U braku zaista imate gomilu stvari o kojima je neophodno da svakodnevno razmišljate. Samim tim vrlo je lako izgubiti kako razum, tako i strpljenje u svom tom haosu, naročiti ako su prisutna i djeca. Međutim, vrlo brzo naučićete da vam panika neće ništa dobro donijeti. Vremenom jednostavno shvatićete da je strpljenje ključ vašeg uspjeha.

Vaš stil oblačenja će se promijeniti

Sjećate li se kada ste prije sastanka sa svojim suprugom sate provodili ispred ogledala dotjerujući se kako biste izgledali savršeno? Vaša misija je bila da ga zavedete svojim izgledom. Međutim, sada kada je on konačno samo vaš, više za tim nemate potrebu. Vaš stil oblačenja će samim tim postati ležerniji, iako se tome možda niste nadali.