Zdravlje

NEVIDLJIVA GIMNASTIKA ČUVENOG DOKTORA: 6 minuta dnevno i svi suvišni kilogrami će nestati u rekordnom roku

Pukovnik i doktor Vorobjov osamdesetih godina prošlog vijeka osmislio je šestominutnu vojničku gimnastiku, koja je dva puta nagrađena od strane stručnjaka zbog nevjerovatnog efekta koji pruža, a pritom ne izaziva nijedan neželjeni efekat.

Ovaj sistem vježbi zove se još i nevidljiva gimnastika, jer se izvodi za jako kratko vrijeme i gotovo se i ne primjećuje da išta radite, a odličan je izbor za ljude koji pretežno sjede veći dio dana. Za gojazne ljude ovo je sjajan način da otpočnu sa fizičkom aktivnošću, jer ne izaziva dodatni stres i opterećenje na srce, a odlično je čak i za lijene ljude.

Gimnastika se izvodi svega šest minuta, ali za najbolji efekat, treba je izvoditi svakog sata. U pitanju je 8 lakih vježbi koje se mogu izvesti sjedeći, stojeći, pred televizorom… Bilo kada i bilo gdje.

Ako vam djeluje previše dobro da bi bilo istinito – vjerujte da tako zaista jeste. Vež drugog ili trećeg dana, svi mišići počinju da bole, što znači da ste vježbe radili pravilno i dovoljno.

Evo kako mini trening izgleda:

1. Podizanje peta (dok sjedite izdižite stopala na prste. Ovo je sjajna vežba za listove. Uradite 40 ponavljanja);

2. Podizanje prstiju (pete su pričvršćene za pod, 40 puta podignite ostatak stopala ka gore);

3. Stezanje zadnjice (50 puta stegnite mišiće gluteusa);

4. Stezanje trbušnjaka (udišite na nos, izdišite na usta i do izdišete uvucite stomak; ponovite 20 puta);

5. Leđni mišići (raširite ramena, ispravite leđa i povucite ramena unazad, a lopatice približite jednu ka drugoj. Ponovite 20 puta);

6. Stežite i opuštajte pesnice (ponovite 50 puta, ovo je vježba za gotovo cijele ruke);

7. Okrenite glavu u stranu (veoma polako i pažljivo okrećite glavu udesno i ulijevo naizmjenično, tako da položaj obrazuje ugao od 90 stepeni. Ponovite 20 puta, vrat će vam biti zahvalan);

8. Izbacite bradu (gurajte bradu i donju vilicu ka naprijed, tako da donja usna prelazi preko gornje. Ovo je vježba kojom se možete riješiti podbratka).

Svi benefiti nevidljive gimnastike:

aktivira sve mišićne grupe;
poboljšava rad unutrašnjih organa;
stimuliše cirkulaciju;
poboljšava rad limfe;
ubrzava metabolizam;
podstiče sagorijevanje masti.

Kad prođu tri sedmice od početka isvakodnevnog izvođenja vježbi, ova gimnastika će vam preći u naviku i svakim danom ćete se osjećati, ali i izgledati mnogo bolje. (Stil.kurir.rs)