Magazin

NE MORATE DA DAJETE VELIKE PARE ZA SERVIS Ovaj jeftini sastojak očistićete trosede i fotelje i ukloniti neprijatne mirise

Miris i čistoća kuće najviše ovisi o čistoći tepiha, zavjesa i namještaja na kauču. Sve te tkanine u domu možete jednostavno osvježiti i očistiti na prirodan način, jedinom namirnicom koju imate kod kuće – sodom bikarbonom.

S vremenom se na namještaju od tkanine, posebno onom svijetlog, pojavljuju tamne mrlje na mjestima sjedenja ili ležanja, a kad se nešto slučajno prolije, nastaje katastrofa.

Za čišćenje tapeciranog namještaja trebat će vam samo soda bikarbona, voda i bočica s raspršivačem te usisavač. Postupak možete izvesti na dva načina:

Prvi način:

Pomiješajte 5 žlica sode bikarbone u pola litre tople vode, dobro protresite da se soda otopi i dobivenu tekućinu ulijte u bočicu s raspršivačem.

Ovom tekućinom poprskajte problematična mjesta na namještaju ili po cijeloj površini.

Drugi način:

U raspršivač ulijte toplu vodu, poprskajte namještaj, a odozgo pospite sodom bikarbonom. Ova metoda može biti praktičnija, jer se može dogoditi da se raspršivač začepi prvom metodom. Suština je ista za oba načina.

Našpricajte namještaj i ostavite ga barem 2-3 sata, odnosno neka se potpuno osuši. Ne smočite previše.
Kad se osuši, uzmite usisavač i sve lijepo usišite. Rezultat neće izostati, prenosi Alo.rs