Magazin

Molit će vas za još: Evo šta morate da uradite kako bi svaki vaš poljubac bio savršen

Svaki prvi poljubac je dragocijen. Ništa ne može da se poredi sa tom neizvjesnošću. Sviđa vam se neko, ali nikada ne znate kada je taj pravi trenutak za prvi poljubac.

Znojenje dlanova, drhtaj u grudima, srce kao da je neko rukom uhvatio i steže ga stalno. Ako ne poljubite, propustićete priliku. Možda ćete glumiti hladnoću i čekati sljedeći momenat. Možda je to lakše. Međutim, eto – ta vaša simpatija vas grli, steže u svom naručju, naslanja svoju glavu na vašu… omakne se poljubac i šta sad?

Kako da poljubite, a da ne pogriješite?

#1Usne moraju biti mekane

Opustite svoje usne. Neka budu mekane. Tako je mnogo prijatnije.

#2 Nema žurbe

Nikako ne požurujte taj jezik. Polako sve mora da ide, pa tako i poljubac jezikom. Prvo morate da provjerite da li taj jezik ima dozvolu da “krene u akciju”.

#3 Dakle jezik u kutiju… osjetit ćete kada treba krenuti “punom parom”

#4 Pravi momenat

Morate prvo da budete sigurni u to da partner misli isto što i vi kako bi se izgubili u poljupcu. Za to vam je potrebna prava intima.

#5 Dakle, polako sa francuskim poljupcem

Francuski poljubac bi trebao da dođe kao proizvod strasti. On se suptilno prikrade u nedostatku mogućnosti za bolju alternativu. To vam je kao da nježno, polako tražite po partnerovim ustima. Kao da plešete poljupcem.

#6 Usne moraju biti glatke

Suhe, ispucale usne nisu baš preporučljive. Trebali bi da koristite sredstva za njegu usana. Odaberite onaj balzam za usne koji vama odgovara i koristite ga redovno.

#7 Lijep zadah

Perite zube, koristite konac, ispirajte usta. Ako vas baš mrzi da perete zube poslije svakog obroka, pa operite ih barem još jednom prije nego da odete na sastanak sa partnerom. Luk… ne.. ne. Molim vas nemojte da jedete ni bijeli, ni crni luk, najmanje 3 dana prije nego da izađete sa partnerom.

#8 Osvježite dah

Ako ne možete da stignete da operete zube prije sastanka (direktno sa posla idete na sastanak), ponesite makar žvake…

#9 Partnera bi trebalo da navedete da jedva čeka da vas ponovo sretne

Nemojte baš sve karte da otkrivate. Naterajte partnera da ostane u iščekivanju tog sljedećeg poljupca i zagrljaja.

#10 Dobro pazite na reakcije partnera

I u ljubavi i u plesu morate da pazite na pokrete partnera. U isto vrijeme taj partner pazi na vaše pokrete. Nema razmišljanja ni o čemu drugom, već se samo prepuštate tim pokretima i mozak je tu, u trenutku. To je jedinstvena prilika u kojoj sva čula, cijelo telo, pa i um rade u isto vrijeme, za isto vrijeme, za istu sekundu, za istu osobu.