Ljubav

Mislite da ste u sretnom braku i vezi? Samo ako svaki dan radite ovih sedam stvari

Ljubav je neophodan „sastojak“ svake uspešne veze ili braka, ali postoje još neki koji garantuju da će vaša veza ili brak potrajati. Znate li šta svakoga dana rade ljudi u dobrim brakovima?

1. Poštuju se

Poštovati individualne želje i potrebe svog partnera važan je deo u građenju stabilne veze koje će trajati. Ne morate deliti ista interesovanja, niti provoditi svo svoje slobodno vreme zajedno, ali svakako treba imati razumevanja kada druga strana želi da izrazi svoj karakter.

2. Prave kompromise

Ne možete dobiti baš sve u životu niti ugoditi svakoj želji svojeg partnera. Ali ako ste spremni na kompromis, rešićete svaki potencijalni sukob dobrovoljnim dogovorom od kojeg će profitirati obe strane, prenosi Zadovoljna.hr.

3. Razgovaraju iskreno

Parovi u uspešnim brakovima razgovaraju o svemu na iskren način. Oni nemaju velikih tajni, a o svakom problemu raspravljaju otvorenog srca.

4. Ne skrivaju troškove

U dobrom braku nema mojeg novca i tvojeg novca. Čak i kada nemaju zajednički bankovni račun, supružnici otvoreno raspravljaju o trošenju sredstava koji su im na raspolaganju.

5. Podstiču partnera na zdrave navike

U zdravom telu živi zdravi duh. Baš zato se partneri u dobrim vezama i brakovima međusobno podstiču na zdrav život – od konzumiranja bolje hrane, do redovne fizičke aktivnosti i boravka na svežem vazduhu. Takođe vode računa i o mentalnom zdravlju svog partnera.

6. Dodiruju se

Dodir je važna komponenta svake uspešne veze ili braka. Pritom ne mislimo samo na dodirivanje u seksualnom kontekstu, već i na male gestove poput držanja za ruke, milovanja po kosi, masiranje ramena i sličnih poteza koje provereno jačaju intimnost među partnerima.

7. Razmišljaju dugoročno

Život je prepun nepredvidivih situacija, ali to ne znači da ćemo odustati od planova. Parovi u kvalitetnoj vezi i braku planiraju sve – od odmora, kupovine nekretnine ili auta, deteta. Jedno drugome obvezuju se na podršku i suživot, a to sa sobom nosi i mnoštvo dugoročnih planova koje će zajedno pokušati da ostvare.