Magazin

Mini suknja na udatoj majci ostavlja pogrešan utisak: 5 razloga zašto bi ih trebale izbjegavati

Udate žene i majke bi trebale više pažnje posvećivati svom oblačenju i trebale bi se oblačiti malo skromnije nego što su to činile prije braka.

Naravno da žena ne bi trebala u potpunosti da prestane da se sređuje i nosi lijepe suknje i haljine, ali treba malo više pažnje obratiti na njihovu dužinu. Minu suknje nisu primjerene za udate žene, naročito ne za majke, a za to postiji nekoliko razloga.

1. Majka je ta koja svojoj djeci pokazuje moralne i etičke standarde ponašanja. Oblačeći se skromno, ona štiti svoju djecu od svega “odraslog”, daje im dobar primjer i uči ih dobrom ukusu.

2. Svaka žena treba da pokaže poštovanje prema svom suprugu.

Kada žena uvijek nosi kratke suknje ona namjerno želi privući pažnju suprotnog pola, što se njenom suprugu možda neće svidjeti. Može se jako uvrijediti ako neko pokuša da uzme ono što je njihovo. Time što birate skromniju odjeću pokazujete da poštujete svog muža.

3. Kada udata žena obuče mini suknju to može biti loše za njenu žensku energiju. Ona tada svoju energiju troši u ništa umjesto da je usmjeri u izgradnju skladnih i boljih odnosa.

4. Za mnoge muškarce, kada žena obuče mini suknju, je kao da ispred bika mašete crvenom maramom.
Mnogi muškarci smatraju da žene koje nose mini suknje to čine kako bi pokazale da su spremne za avanturu.

Također, kada muškarac vidi udatu ženu u mini suknji može pretpostaviti da u njenom braku ne cvjetaju ruže i da je željna novih poznanstava.

5. Udate žene i majke koje nose kratke suknje često mogu izgledati nezrelo, ali i neozbiljno naročito ako je u zrelim godinama. Bez obzira koliko lijepu figuru imale, udate žene ipak treba da prepuste mladim i slobodnim ženama nošenje kratkih suknji, a da za sebe biraju nešto prikladnije odjevne predmete.(Infopult.info)