Magazin

Messi je u finalu nosio crvenu vrpcu: Znate li nevjerovatnu priču koja se krije iza nje

Lionel Messi je jučer konačno uspio osvojiti titulu svjetskog prvaka sa svojom Argentinom, a do trofeja je došao noseći posebnu crvenu vrpcu oko noge.

Fanovi su nakon utakmice, odnosno tokom slavlja u svlačionici primijetili crvenu vrpcu oko noge Lionela Messija. Iako se ona još ranije pominjala, mnogima je nepoznata nevjerovatna priča oko “sretne” vrpce.

Posebno interesantan je način na koji je dobio ovaj predmet koji mu, kako smatra, donosi sreću.
Messi je ovu vrpcu dobio na Svjetskom prvenstvu 2018. godine od novinara Rame Pantarotta. Tačnije, njegova majka je željela da vrpca bude poklonjena Messiju nakon što je promašio penal na otvaranju utakmice protiv Islanda.
“Moja mama te voli više nego mene. Ja nosim njenu crvenu vrpcu za sreću. Ako želiš, mogu ti je dati”, rekao je novinar Panaretto i poklonio je svoj sretni predmet svom heroju.

Naravno, novinar se nije nadao da će Messi ikada svezati vrpcu oko svoje noge ili ruke, no to je učinio u nekoliko navrata.

Od tog trenutka, crvena vrpca je bila svojevrsna hamajlija brojnim nogometašima koji su igrali s Messijem, pa je tako Philippe Coutinho nosio vrpcu kada je prekinuo gol-sušu 2018. godine.

Upravo je Messi u velikom finalu nosio crvenu vrpcu oko noge i čini se da Rama Pantarotto može sebe “ugraditi” na neki način u ovaj uspjeh Argentine.