“MESI,MESI,NEĆE DA TI ŠKODI!: Evo kako danas izgleda čuvena Jagodinka Simonović iz „Varljivog leta“ (VIDEO)

Draganu Varagić smo upoznali u filmu „Varljivo leto ’68″, a glumila je pekarku u koju se zaljubljuje lik koji tumači Slavko Štimac

Upamćena je ostala po ulozi Jagodinke Simonović, a za tu ulogu je vezuju lijepe uspomene.

“Igrala bih je ponovo. Ona je bila nešto komično u mom repertoaru nakon tragedija i likova koja sam igrala u Narodnom pozorištu. Izgledala bi isto da se snima danas jer je drugačije ne bih odigrala”, iskreno je ispričala glumica.

Prije nekoliko godina rekla je da se sa Slavkom odlično razumije.

“Nisam ga vidjela dugo. Obradovala sam se što se vraća u pozorište. On je izuzetan glumac i čovjek kojeg mnogo volim. Delimo zajednička iskustva odlaska i povratka. Imamo dosta prepoznavanja između redova. Ne treba nam mnogo reči da se razumijemo”, rekla je ranije Dragana o pomenutom Slavku Štimcu.

Ona je početkom devedesetih odlučila da život nastavi na drugom kontinentu.

“U Kanadi se sve planira. Za sve što hoćete da uradite postoji detaljno pisano obaveštenje, tako da možete samostalno da funkcionišete. Izuzetno se poštuje privatnost i ceni lojalnost. Postoji i svest o zajedničkom interesu. Kanada je zemlja koja obraća pažnju na probleme i rešava ih u hodu. Nije sve idealno, ipak, prisutna je stalna briga. Ako vam se nešto ne sviđa na bilo kojem nivou, ima mehanizama da to promenite. Nije sve uvek jednostavno, ali ima načina. Naša dijaspora je dosta naučila o tome. Ceni se dobra organizacija i sami ste odgovorni za aktivno rešavanje svojih problema. Penzioneri volontiraju u bolnicama, školama i prihvatilištima. Volela bih da se naši mladi ljudi sa dragocenim znanjem stečenim u svetu, vrate jednog dana.

Zbog njih bi trebalo rešiti procedure priznavanja stranih diploma. Lično, ja sam ovde odustala od nostrifikacije magistrature sa Univerziteta Toronto. Kod nas ima i samovolje. Pravila možda postoje, ali ih niko ne poštuje. Nema samokritike, dok se kritičnost po pravilu doživljava kao napad na drugog, a ne povod za razmišljanje. Nema ni zajedničkog interesa”, rekla je po povratku za beogradske medije.

Pre nekoliko godina odlučila je da se vrati u domovinu, te je neko vreme predavala studentima.

Copy

“Ta radoznalost koju još uvek imam meni je dragocena u tome što radim, znači nešto menjam, nešto dodajem. Važno mi je i dosta me zanima šta se radi u drugim delovima sveta, zanima me pozorište njihovo, način predavanja, nove tehnike glume, vrlo sam radoznala”, izjavila je Dragana svojevremeno za RTS.
Video možete pogledati na ovom LINKU, samo za 18+