Kupio je ručni sat za 6 dolara, a onda je saznao nešto što mu je promjenilo život!

Otpad jednog čovjeka je blago za drugog. To je stara otrcana poslovica, no koja se ponekad zaista pokaže istinitom. Upravo tome je svjedočio jedan čovjek pod imenom Zach Norris.

Naime, Zach je entuzijasta za stare satove, te često posjećuje prodavnice polovne robe. Jednog dana, krenuo je u šoping no na kraju nije kupio ono što je htio. Na njegovu sreću, on je tog posebnog dana ugledao Jaeger-LeCoultre sat koji se prodavao za 6 dolara. Znao je da su LeCoultre satovi inače jako skupocjeni, te je naravno odmah pomislio da se radi o kopiji…

Ne samo da je ovaj sat original, radi se o jako rijetkom modelu iz 1959. godine koji vrijedi čak 35 000 dolara! On ga je naravno dobio za 5.99.

Većina ljudi bi samo prošli kraj ovog sata, no Zachova ljubav prema ovim antikvitetima navela ga je da ga kupi. Prije par godina, također je kupio jedan sat za 40 dolara, a njegova prava vrijednost je bila preko 1000.

Napravljeno je samo 1000 komada ovog modela, a Zach je na kraju dana bio vlasnik jednog. Ovo su bili jedni od prvih satova sa alarmom.

Zach je dobro razmotrio sve svoje opcije. Mogao je sačuvati sat i ponosno ga nositi, no odlučio je da ga ipak proda da bi platio svoje nadolazeće vjenčanje.

Copy

Fanatik za satove Eric Ku ponudio je Zachu 35 000 dolara, te još jedan stari LeCoultre sat.