Magazin

Koje lice sa slike vam djeluje sretnije? Test otkriva sve o načinu na koji vaš um funkcioniše

Čak i ako vam oba lica izgledaju tužno, odaberite jedno koje se čini mrvicu srećnijim od drugog

U nauci postoji teorija poznata kao teorija dominacije leve ili desne hemisfere mozga. Prema ovom konceptu, svaka hemisfera je odgovorna za određenu vrstu aktivnosti. Tačnije, leva hemisfera je odgovorna za logiku, a desna za kreativnost. Nekim ljudima je dominantna leva hemisfera, a nekima desna.

Oni kojima dominira leva hemisfera praktičniji su i racionalniji, a pogled na stvari im je objektivniji.

Suprotno tome, oni kojima dominira desna hemisfera mozga više veruju svojoj intuiciji i imaju kreativan pogled na stvari.

Poznati neurobiolog Bruno Dubouk kaže da je leva hemisfera mozga odgovorna za akcije desne strane našeg tela, a desna za akcije leve strane. Iz tog razloga levoruki često imaju dominantnu desnu hemisferu, te su kreativniji i više okrenuti umetnosti.

Želite da znate koja hemisfera dominira kod vas?

Pažljivo pogledajte sliku i odredite koje lice vam deluje srećnije.

Ako ste se odlučili, u nastavku pročitajte šta to znači.

Ako ste izabrali osobu A

Ako ste odabrali sliku A, najverovatnije vam dominira leva hemisfera mozga. To znači da imate analitički um, vrlo racionalan i praktičan pristup životu i drugima. Kontroliše vas vaš um, a ne vaše srce.

Na stvari gledate isključivo sa stanovišta logike. Takođe, imate vrlo razvijeno kritičko mišljenje. Sve gledate sa različitih stanovišta kako biste bili sigurni da su izvedeni zaključci tačni.

Ako ste izabrali osobu B

Ako odaberete sliku B, onda ste zaista kreativna osoba. Samo vitalno treba da se izrazite kroz kreativnost ili na neki drugi način. Međutim, često ste prilično subjektivni. Imate bujnu maštu i neprestano pokušavate da smislite ili stvorite nešto novo, piše Telegraf.