Magazin

Kada organizam traži pomoć: Ne ignorišite ovih 10 važnih signala

Ljudski organizam je čudna stvar. U njemu se, istovremeno, dešavaju mnogobrojni procesi. Ako se dešava nešto neobično, mi to osjećamo.

Međutim, mnogi od nas tim signalima ne posvećuju pažnju. Ali, zar nije najbolje odstraniti problem na samom njegovom početku, nego dočekati da se stvari iskomplikuju. Dakle, hajde da saznamo šta nam govore određeni signali našeg organizma.

Suhoća kože lica

Image by Anemone123 from Pixabay

Vašem organizmu nedostaje vitamin E. Da biste ga nadoknadili, u svoju ishranu uključite orahe, masnu ribu i biljna ulja.

Lomljivost kose i noktiju

Ovi simptomi ukazuju na deficit vitamina B i kalcijuma. Dovoljnu količinu sadrže pšenične klice (hljeb od proklijalih zrna), integralne žitarice, mahunarke, krompir, mlijeko.

Pojačana želja za slanim

U organizmu postoji infekcija ili upalni procesi, posebno u urogenitalnom sistemu.

Pojačana želja za slatkim

Postoji mogućnost nervne iscrpljenosti i potrebna je brza energetska prihrana – glukoza. U ovom slučaju, najbolje je uzimati med ili gorku čokoladu da biste izbjegli problem u gastrointestinalnom traktu.

Krvarenje desni

Organizmu nedostaje vitamin C. Ima ga u luku (bijelom i crnom), voću i povrću. Takođe, možete piti i čaj od šipka.

Loš san, razdražljivost, grčevi nogu

Image by 愚木混株 Cdd20 from Pixabay

Govore o nedostatku magnezijuma i kalijuma. Na prvom mjestu neophodno nam je zeleno lisnato povrće, kao što su španat, blitva i kelj. Po visokom sadržaju magnezijuma poznati su i orašasti plodovi poput badema, suncokreta, laneno sjeme. Ovi mikroelementi, takođe, nalaze se u suvim kajsijama, šljivama i cvekli.

Suha koža na laktovima

Jasan znak nedostatka vitamina A i C. Ovi vitamini su prisutni u svom voću i povrću žute boje: šargarepa, bundeva, kajsija, narandža.

Želite sirovu hranu

Ovaj simptom može ukazivati na gastritis ili probleme sa jetrom. Sirova hrana pomoći će da se ublaže grčevi i smiri želudac.

Želja za kiselim

Organizam sam traži ove produkte, jer su mu neophodni za stimulaciju jetre ili žuči. Uključite u ishranu limun, brusnicu.

Želite morske plodove

Treba da ih konzumirate, jer najvjerovatnije imate nedostatak joda u organizmu.

Budite zdravi!

(uspesnazena.com)